Ζητούν οικονομική στήριξη τα κέντρα εστίασης


Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι είδαν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται σημαντικά και τις οικονομικές υποχρεώσεις τους να γίνονται βουνό τους τελευταίους εννέα μήνες εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν. Ήδη 200 επιχειρήσεις εστίασης στη Λεμεσό και μικρότερος αριθμός στην Πάφο, πόλεις στις οποίες επιβλήθηκαν και τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα, ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής που απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας οικονομική στήριξη των χώρων εστίασης, ενόψει και των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν απόψε.


Διαφήμιση:

Acropolis Quality Food Paralimni: Ερχόμαστε στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα τηλεφώνημα - 23 828 999☎️




Μιλώντας στην ιστοσελίδα philenews o Φάνος Λεβέντης εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, έκανε λόγο για αδικαιολόγητους περιορισμούς στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι εάν επεκταθούν θα πρέπει να γίνουν με την στήριξη του κράτους προς τις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει εάν ο Σύνδεσμος έχει εικόνα για τον αριθμό επιχειρήσεων - μελών του,  που επηρεάζονται και οδηγούνται σε λουκέτο, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή έχουν την πρόθεση να κατεβάσουν ρολά  περίπου 200 επιχειρήσεις εστίασης στη Λεμεσό και μικρότερος αριθμός στην Πάφο. Οι επιπτώσεις, τόνισε, είναι αλυσιδωτές, αφού επηρεάζονται περί στις 3 με 4 χιλιάδες εργαζομένων με την αλυσίδα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν προστεθούν ιδιοκτήτες, προμηθευτές κ.α.

Επιστολή σε ΠτΔ και Υπουργούς

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των αρμόδιων Υπουργών βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης επιστολή εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής με την οποία ζητούν την οικονομική στήριξη των χώρων εστίασης, ενόψει και των επικείμενων μέτρων.

Η επιστολή, υποδεικνύει ο κ. Λεβέντης, δεν έχει σκοπό να εκβιάσει αλλά έχει τελεσίδικο χαρακτήρα. Ο κλάδος ήδη έχει πληγεί από τα πρόσφατα μέτρα, τα οποία, όπως λέχθηκε, θα είχαν προσωρινό χαρακτήρα, εντούτοις βρίσκονται σε ισχύ από τον Ιούνιο.

Τονίζεται, μέσω της επιστολής, ότι παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής σεβάστηκαν πλήρως τα υφιστάμενα αλλά και τα εκάστοτε ληφθέντα μέτρα, συνεισφέροντας στην προσπάθεια που καταβάλλεται κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, εντούτοις παρατηρούν ότι η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον τομέα.

«Παρατηρούμε πλέον ότι όλο και πιο πολλά κέντρα αναψυχής λειτουργούν με ζημιές και χωρίς να είναι βιώσιμα, ενώ κάποια μάλιστα οδηγούνται και σε ολική ή μερική παύση λειτουργίας τους. Η ανησυχία καθίσταται εντονότερη για το τι έπεται τους επόμενους μήνες».

 Οι αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες! Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ 


Αυτούσια η επιστολή:





  Ρεπορτάζ: Μυρτώ Ζουμίδου / philenews