Εκ νέου αναβολή στη δίκη για το φόνο Καλογερόπουλου


Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2023 σε χώρο στάθμευσης στην παραλιακή Λεμεσό στην περιοχή Αγίου Τύχωνα

Ούτε σήμερα ξεκίνησε στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου. Οι δικηγόροι των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο χρόνο για να εξετάσουν το μαρτυρικό υλικό το οποίο όπως υποστηρίζουν δεν έχουν λάβει ακόμα στο σύνολο του. Μάλιστα ανέφεραν ότι έλαβαν μεγάλο μέρος του μαρτυρικού υλικού μόλις χθες και σήμερα, χωρίς να έχουν χρόνο να το εξετάσουν. Εκ μέρους και των τεσσάρων δικηγόρων, ο δικηγόρος του 4ου κατηγορούμενου έθεσε ζήτημα για το μαρτυρικό υλικό, ζητώντας την επιθεώρηση του μαρτυρικού υλικού.


Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 41, 44, 22 και 21 με τον καθένα να έχει διαφορετικό ρόλο στην υπόθεση. Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2023 σε χώρο στάθμευσης στην παραλιακή Λεμεσό στην περιοχή Αγίου Τύχωνα.

«Έχουν συλλάβει ακόμα 4 άτομα»

Μιλώντας εκ μέρους και των τεσσάρων, ο δικηγόρος του 4ου κατηγορούμενου χαρακτήρισε ως μία «πολύ σοβαρή υπόθεση» αναφέροντας ότι «έχουμε ήδη καταδικαστεί από τα ΜΜΕ χωρίς καν να δούμε το μαρτυρικό υλικό». Άφησε αιχμές κατά της Αστυνομίας ότι βιάστηκε να καταχωρίσει την υπόθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην πρώτη καταχώριση υπήρχαν 91 μάρτυρες και τώρα έχουμε ξεπεράσει τους 150, απορώντας πως θα προχωρήσουν σε απάντηση χωρίς να ξέρουν τους μάρτυρες. «Από τα 550+ κυανά στην υπόθεση, εμείς έχουμε λάβει ούτε καν τα μισά», «δεν έχουμε καν το ημερολόγιο ενεργίας των αστυνομικών.

Ακόμα, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες έχουν συλληφθεί ακόμα τέσσερα άτομα ως οδηγοί της μοτοσυκλέτας, χωρίς όμως να υπάρχει αυτή η μαρτυρία στο μαρτυρικό υλικό που έχουν μέχρι τώρα στα χέρια τους.

Η Κατηγορούσα Αρχή μίλησε για πρόωρο αίτημα, σχετικά με την επιθεώρηση του φακέλου του μαρτυρικού υλικού, ζητώντας από τους δικηγόρους να στείλουν γραπτή επιστολή με το μαρτυρικό υλικό που θεωρούν ότι υπολείπεται προκειμένου να είναι συγκεκριμένο το αίτημα και να εντοπιστεί. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «σε αφηρημένο επίπεδο» για την ώρα.

Το Δικαστήριο αφού άκουσε τόσο τους δικηγόρους όσο και την Κατηγορούσα Αρχή αποφάσισε αναβολή και επανορισμό της δίκης για απάντηση στις 14 Μαρτίου του 2024, έτσι ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος για να ξεκαθαρίσουν ζητήματα που σχετίζονται με το μαρτυρικό υλικό που κατέχουν τόσο οι δικηγόροι όσο και η Κατηγορούσα Αρχή.