ΑΗΚ: «Αν δεν δικαιολογείται δεν θα επιβάλουμε το 6% - Είναι για καλό του τόπου»


Συνέρχεται σήμερα Παρασκευή η συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΗΚ για να αποφασίσει την ενδεχόμενη αύξηση 6% το 2024 στα τελικά τιμολόγια.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή, Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου, ανέφερε ότι «όπως αντιλαμβάνεστε το νέο ΔΣ ανέλαβε ακριβώς πριν μια βδομάδα. Αντιμετωπίσαμε άμεσα από την πρώτη μέρα την αύξηση του 25% η οποία είχε απορριφθεί από την ΡΑΕΚ, αυτό αφού το κοιτάξαμε προσεκτικά κρίναμε ότι μπορεί να αποσυρθεί. Τώρα παραμένει να περάσουμε από το ΔΣ μετά από νομική συμβουλή αν μπορούμε να αποφύγουμε και την προσφυγή».

Ακολούθως, ο κ. Πέτρου, αναφερόμενος για την ενδεχόμενη αύξηση 6% το 2024 στα τελικά τιμολόγια είπε ότι «το 6% αν δεν δούμε τα οικονομικά και τις ανάγκες της ηλεκτρικής για τον επόμενο χρόνο δεν μπορούμε να βιαστούμε να πάρουμε κάποια απόφαση. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία για αυτό σήμερα έχουμε συγκάλεση συνεδρίαση, που είναι η τρίτη μέσα σε μια βδομάδα, για να μας παρουσιαστεί από τον οικονομικό διευθυντή τι είναι τα οικονομικά της Αρχής, τι χρειαζόμαστε για την επείγουσα ανάπτυξη εννοώντας την Δεκέλεια και θα πάρουμε μια απόφαση μέχρι το απόγευμα. Εύχομαι να είναι προς το συμφέρων όλων μας. Αν δεν δικαιολογείται δεν θα επιβάλουμε το 6%. Ότι απόφαση παρθεί θα είναι για το καλό του τόπου».

Δείτε το απόσπασμα: