Ζητούν διάλογο με ΠΟΕΔ οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής. «Δεν θέλουμε να βάζουμε λάδι στη φωτιά…»

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μορφάκης Σολομωνίδης δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην παιδεία είναι ήδη τεταμένη και δεν προτίθενται να ρίξουν λάδι στη φωτιά απαντώντας στις προειδοποιήσεις της ΠΟΕΔ για μη άνοιγμα των σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, τονίζοντας ότι στόχος των οργανωμένων γονιών είναι ο διάλογος με την οργάνωση των εκπαιδευτικών για να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά.

Αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Προέδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με τον κ. Σολομωνίδη, σκοπός της συνάντηση «ήταν να διασφαλίσουμε και να δεσμεύσουμε τον Πρόεδρο -όπως και ο ίδιος εξάλλου μας έχει πει- ότι εάν προκύψουν μειώσεις κονδυλίων μέσω του εξορθολογισμού, τα κονδύλια να διατεθούν για προγράμματα τα οποία ήδη συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και θα αφορούν θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, θέματα ειδικής εκπαίδευσης, παραβατικότητας και προαιρετικών ολοήμερων σχολείων».

Ανέφερε ακόμα ότι θα υπάρξει διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας για τα θέματα της αξιολόγησης του μαθητή, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου, ενώ αναμένουν και την κατάθεση των νέων κανονισμών λειτουργίας για τη δημοτική εκπαίδευση στη Βουλή.

Ο κ. Σολομωνίδης είπε ότι δεν θα μπει σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κληθείς να σχολιάσει αναρτήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας πως ανέμεναν η ΠΟΕΔ να ζητήσει συνάντηση μαζί τους για να υπάρξει ενημέρωση για τις θέσεις τους και ακολούθως να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να στηρίξουν τα οποιαδήποτε αιτήματα των δασκάλων.

«Δεν θέλουμε να εμπλακούμε στο κομμάτι το εργασιακών, ούτε θέλουμε να μπούμε στη συζήτηση μείωσης ή όχι των απαλλαγών που τυγχάνουν οι εκπαιδευτικοί. Όμως δεν μπορεί από τη μια να ζητούμε διάλογο αλλά διάλογος με τους οργανωμένους γονείς να μη γίνεται. Δεν γίνεται από τη μια να ζητούμε στήριξη των οργανωμένων γονιών αλλά να μην αναγνωρίζουμε ούτε το έργο ούτε το ρόλο που έχουν», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της ΠΟΕΔ να κατέλθει σε απεργιακά μέτρα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, ο πρόεδρος των οργανωμένων γονιών στη δημοτική εκπαίδευση είπε πως δεν θα απαντήσουν βεβιασμένα, αλλά θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να φέρουν τους εκπαιδευτικούς στο τραπέζι του διαλόγου. «Σκοπός μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία ομαλά. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κάτι θεωρητικό και κάτι που θα γίνει το Σεπτέμβρη. Όταν κι εφόσον θα έχουμε τελικά αποτελέσματα και εάν και εφόσον θα υπάρξουν απεργιακά μέτρα – είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα- δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε την όποια απόφαση, έχουμε καιρό να απαντήσουμε και να πούμε τις απόψεις μας και για το συγκεκριμένο θέμα» σχολίασε.

Τώρα ήδη η κατάσταση είναι τεταμένη, υπέδειξε, και «δεν θέλουμε να βάζουμε λάδι στη φωτιά. Όταν κι εφόσον κρίνουμε αναγκαίο θα συνέλθουν ξανά τα συλλογικά μας όργανα σε παγκύπρια βάση και τα τοποθετηθούν».

Πηγή: ΚΥΠΕ