Ζέστη αλλά και βροχές μπορεί και καταιγίδα στο «μενού»… Οι προβλέψεις μέχρι την Τρίτη

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Μετά το µεσηµέρι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι, ισχυροί και τοπικά στα νότια παράλια µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναµένεται να σηµειωθεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά αργότερα θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Μετά το µεσηµέρι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Κυριακή, ενώ την ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή. Την Τρίτη η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µικρή άνοδο και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.