ΥΠΑΜ:Πότε εφαρμόζονται οι αλλαγές σε εφέδρους – Τα 3 βασικά σημεία

Αρχές του Γενάρη του 2019 θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στην Εθνική Φρουρά οι οποίες εξαγγέλθηκαν χθες από το Υπουργείο Άμυνας. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

«Μακάρι να μπορούσαμε νωρίτερα αλλά υπάρχουν ήδη προσκλήσεις- ΦΑΠ. Η εκπαίδευση από τον Γενάρη αλλάζει», ανέφερε ο ΥΠΑΜ.

Ο Σάββας Αγγελίδης μιλώντας για τις αλλαγές που εξαγγέλθηκαν κατέγραψε το τι ζητεί το ΥΠΑΜ από τους εφέδρους:

Τι θέλουμε από τους έφεδρους

- Να γνωρίζουν που πρέπει να πάνε όταν τους καλέσει η πατρίδα.
- Να γνωρίζουν τον Διοικητή τους
- Να γνωρίζουν την χρήση του οπλισμού με τον οποίο θα κληθούν να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Ο ΥΠΑΜ τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Σε μια κατάσταση κρίσης, όλοι θα συναντηθούν σε ένα σημείο.Σύμφωνα με τον ΥΠΑΜ, καταργούνται όλες οι ενδιάμεσες παρουσιάσεις των εφέδρων αξιωματικών.

Ο θεσμός του εθελοντή εφέδρου

Οι ανάγκες υπηρεσίας είναι τέτοιες που λες στον έφεδρο ότι θα πάει έμπεδον ή εθνοφύλακας είπε ο ΥΠΑΜ. Με τον θεσμό του εθελοντή εφέδρου θα δίδεται ευκαιρία σε εφέδρους να συνεχίσουν να υπηρετούν. «Αν χρειαστεί θα δημιουργηθούν και επιπρόσθετες μονάδες. Ποτέ δεν είμαστε πλήρεις. Εφεδρεία σημαίνει να καλύψω τις ανάγκες μου», είπε.

Αναφορικά με τις απαλλαγές στην εφεδρεία, ο κ.Αγγελίδης είπε ότι υπήρχε μια διευκόλυνση για να μην παρουσιαστούν οι έφεδροι λόγω του ότι μιλάμε για επαγγελματίες. «Στο τέλος της μέρας χάναμε την ουσία. Τον χρειάζεσαι μαζί με τον λόχο και την μονάδα του. Με την εξουσιοδότηση στου Διοικητές να τους απαλλάσσουν όταν τελειώνει η εκπαίδευση, θα εξαλειφθούν τα φαινόμενα», σημείωσε.

ΠΗΓΗ:sigmalive.com