Υπ. Υγείας: Έχουμε πλάνο για την επιστροφή στην κανονικότητα


Τα επιδημιολογικά δεδομένα ανάβουν το πράσινο φως για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αφού η καμπύλη των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που δίνει την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

 

Σε ανάρτηση του ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε πως «τα ευχάριστα νέα ανοίγουν το δρόμο για το επόμενο βήμα», προσθέτοντας πως «έχουμε πλάνο για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα».

 

Κατά τη σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης, ανέφερε πως με βάση τα νέα στοιχεία, οι ειδικοί φτάνουν στο συμπέρασμα πως μπορούν να δώσουν το πράσινο φως στην Κυβέρνηση για το επόμενο βήμα.

 

«Μετά και τα σημερινά ενθαρρυντικά στοιχεία, συμπληρώνεται μια αξιόπιστη επιδημιολογική εικόνα που μας επιτρέπει να οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι μπορούμε πλέον να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων».  

 

Η Επιστημονική Επιτροπή, συνέχισε ο κ. Κωστρίκης, θεωρεί ότι με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση των απαγορεύσεων τις επόμενες μέρες.

 

«Να μας επιτρέψετε να μην μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί θέλουμε πρώτα να ενημερώσουμε αναλυτικά την πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για τις αποφάσεις. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία των πραγμάτων και θέλουμε για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλετε. Προτού ολοκληρώσω θέλω επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή προσήλωση στους κανόνες ατομικής υγιεινής και στα μέτρα αυτοπροστασίας», κατέληξε.