Υπ. Εσωτερικών: Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα


Οι εικόνες των τελευταίων ημερών καθώς και οι αριθμοί, τόσο από τα SMS των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων όσο και των καταγγελιών της Αστυνομίας, οδήγησαν τη διυπουργική επιτροπή σε αποφάσεις για πρόσθετα μέτρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα θορυβημένος από την κατάσταση που δημιουργείται με μικρή μερίδα πολιτών να μην συμμορφώνεται με τα μέτρα, συγκάλεσε το πρωί νέα συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, η οποία κλείδωσε σε σειρά επιπρόσθετων μέτρων.


Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, ο οποίος συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη, η διυπουργική προχώρησε σε ανασκόπηση των τελευταίων ημερών και κλείδωσε στα πρόσθετα μέτρα.

«Έγινε μια συνεκτίμηση των τελευταίων ημερών. Ο κόσμος συνεχίζει να απειθαρχεί και δεν σέβεται ούτε τους εαυτούς τους ούτε τους συμπολίτες τους. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη για να λάβει πρόσθετα μέτρα», υπέδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα έχουν ως στόχο τον περιορισμό των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων μέσω ορίου στα SMS, ενώ ενδεχομένως να αφορούν και το καθεστώς κάτω από τον οποίο ύποπτα κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα ή κορωνοϊό.

Μετά το πέρας της διυπουργικής τα μέτρα που αποφασίστηκαν κωδικοποιούνται και γύρω στις 2 και τριάντα με τρεις αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.