Χαλαρώσεις μέτρων: Ανατροπή στις ανακοινώσεις λόγω αύξησης κρουσμάτων!


Ανατροπή δεδομένων σε σχέση με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τις νέες χαλαρώσεις, αφού η επιδημιολογική εικόνα χτύπησε καμπανάκι στους αρμόδιους, οι οποίοι θα παρακολουθούν την κατάσταση προτού παρθούν οι τελικές αποφάσεις. 

Το ξεκλείδωμα της επόμενης φάσης τέθηκε το πρωί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε όπως συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις. 

Αυτό που προβληματίζει το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, είναι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, αφού καθημερινώς για περίπου 15-20 άτομα κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο. 

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Υπουργικό για την επιδημιολογική εικόνα και επανέλαβε τις ανησυχίες του αλλά και τις επιφυλάξεις του αναφορικά με το πλάνο αποκλιμάκωσης, λόγω της αύξησης στις νοσηλείες. 

Η επιδημιολογική εικόνα θα αξιολογηθεί εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή στο Υπουργικό, το οποίο δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει το πλάνο του ή ακόμη να κάνει ένα βήμα πίσω, εάν η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει. 

Το πλάνο χαλαρώσεων για την επόμενη φάση, περιλαμβάνει άνοιγμα των χώρων εστίασης με αυστηρά πρωτόκολλα και την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου, κάτι το οποίο ενδεχομένως να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κρούσματα. Επίσης, στο τραπέζι είναι η αλλαγή της ώρας του κέρφιου, στις έντεκα αντί στις εννέα, ενώ συζητείται εάν τα μηνύματα θα παραμείνουν δύο ή θα αυξηθούν στα τρία. 

Ωστόσο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, όλα παραμένουν ρευστά, ενώ το Υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει πως είναι σημαντικό οι πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασία και να διενεργούν rapid test.