Χάθηκε κάθε ελπίδα στην Παιδεία

Με φόντο την προγραμματισμένη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Προεδρικό το απόγευμα της Τρίτης «με σύνθημα όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου» συνεχίζεται η σύγκρουση στον τομέα της Παιδείας, στο παραπέντε της νέας σχολικής χρονιάς.  Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι «εμείς έχουμε την πορεία της Τρίτης μπροστά μας και για αυτή προετοιμαζόμαστε. Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα συμβούλια. Μπήκε ταφόπλακα με την πρόταση του Προέδρου».

Σε ερώτηση εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία, λαμβανομένου και των χθεσινών αναφορών του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννου Σωκράτους, ότι θα είναι στα σχολεία, ο κύριος Φυλακτού είπε ότι οι Εκπαιδευτικοί στις 3 Σεπτεμβρίου θα είναι στα σχολεία.

Χθες με ομόφωνη απόφαση τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απέρριψαν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που κατατέθηκε στις 23η Αυγούστου, κίνηση που αναζωπύρωση του ήδη τεταμένου κλίματος, με την Κυβέρνηση να προειδοποιεί για αντιμέτρα και στέλνει το μήνυμα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέας, λειτουργούς των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας.

Σε μίλα άλλη εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση στις 9 το πρωί της Τρίτης, για ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την κρίση στη Δημόσια  Εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται και το σεβασμό στην τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πιο πάνω θέμα ο Υπουργός Παιδείας  και Πολιτισμού  και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ,  ΟΛΤΕΚ και  ΠΟΕΔ.