Χ. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την παραίτηση Συλλούρη


Ως προαναγγελία παραίτησης εξέλαβε τη γραπτή δήλωση του Προέδρου της Βουλής για το σκάνδαλο με το βίντεο του «Al Jazeera» ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου και παρόλο που το κόμμα του δεν αξιώνει επίσημα την παραίτηση του δεύτερου άρχοντα του κράτους, ο Χάρης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η θέση του ΔΗΣΥ είναι ξεκάθαρη.

«Για να μην υπάρχει αμφιβολία, είναι μονόδρομος η παραίτηση», είπε, επισημαίνοντας ότι ερμηνεύει ως προαναγγελία παραίτησης την ανακοίνωσή του.

Πρέπει, όπως εξήγησε, να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος, πρέπει να διευκολυνθεί η λειτουργία των θεσμών της δικαιοσύνης.

Τόνισε δε πως με τις σωστές ενέργειες, «που περιλαμβάνουν την αποχώρηση», πρέπει να γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί το κύρος του πολιτικού συστήματος στα μάτια της κοινής γνώμης.

«Ευθέως σας απαντώ», κατέληξε, «ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την παραίτηση, με τη διευκρίνιση ότι ως παραίτηση ή ως προαναγγελία παραίτησης ερμηνεύω τη δήλωση του κυρίου Συλλούρη».