Τσουχτερά εξώδικα για ιδιοκτήτες υποστατικών


ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ!

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους επαγγελματίες εστίασης και όχι μόνο, παραβιάζουν τα νέα διατάγματα περί λοιμοκάθαρσης και θα στοιβάζουν τον κόσμο στα μαγαζιά τους.

Σχετικά νομοσχέδια προωθεί αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, με το ύψος του προστίμου να μην έχει καθοριστεί ακόμα επακριβώς. Ενώ για τους πολίτες η παραβίαση των διαταγμάτων θα παραμείνει στο εξώδικο των 300 ευρώ, για τους ιδιοκτήτες υποστατικών αλλά και διαχειριστές παραλιών το εξώδικο θα αυξηθεί. 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, για παραβίαση των διαταγμάτων για πρώτη φορά το πρόστιμο θα είναι μεγαλύτερο των €300, ενώ τη δεύτερη φορά θα αυξάνεται ακόμη περισσότερο και σε περίπτωση τρίτης καταγγελίας το πρόστιμο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ότι πρέπει οι ιδιοκτήτες υποστατικών να συμμορφώνονται, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε μέχρι σήμερα, τόνισε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο υπουργός Δικαιοσύνης.  

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι το ποσό που θα αυξηθεί το κάθε πρόστιμο θα καθοριστεί αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια ετοιμάστηκαν προχθές το βράδυ από λειτουργούς του υπουργείου του, χθες το πρωί στάληκαν στον Γενικό Εισαγγελέα και αφού έτυχαν νομοτεχνικού ελέγχου επιστράφηκαν στο υπουργείο για να κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από σήμερα ανοίγουν νέες επιχειρήσεις και θα πρέπει να δούμε την ευθύνη των ιδιοκτητών τους έναντι των πελατών τους. Πρέπει οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, υπογράμμισε και τόνισε ότι όπως τηρήθηκαν τα διατάγματα μέχρι σήμερα πιστά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που ενώ υπέφερε για δύο μήνες, συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης «γι’ αυτό και είχαμε τα καλά αποτελέσματα που μας επιτρέπουν τη χαλάρωση των μέτρων», έτσι και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. 

Σημειώνεται ότι τα αυξημένα εξώδικα που έρχονται, αφορούν τους ιδιοκτήτες καφετεριών, εστιατορίων, μπιραριών και διαχειριστές παραλιών και θα αφορούν την τήρηση των αποστάσεων αλλά και το πόσοι βρίσκονται στον χώρο. 


Νέα Υπηρεσία Αγγελιών στο Νέα Αμμόχωστος! Καταχώρησε τη δική σου

ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΧΗΜΑΤΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ



ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ