Τρεις δολοφονίες μέσα σε λίγες μέρες και μια κοινωνία να παρακολουθεί εμβρόντητη τις εξελίξεις

Μιχάλης Αντωνίου

 

Τρεις δολοφονίες μέσα σε λίγες μέρες, και μια κοινωνία να παρακολουθεί εμβρόντητη τις εξελίξεις, γύρω απο τα στυγερά εγκλήματα που συγκλονίζουν το παγκύπριο. 

Τελευταίο θύμα η άτυχη 56χρονη Γιαννούλα Χατζηγιάννη, η οποία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ για 1500 ευρώ. 

1/11/2018

Ο 33χρονος Gary Χριστοδούλου, δολοφονείται εν ψυχρώ στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας - Ξυλοφάγου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, 1/11. 

Απο τις έρευνες της αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως το τζάμι του αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο παγκέτο του δρόμου, με τη μηχανή και τα φώτα του αναμμένα, ήταν θρυμματισμένο, ενώ  ο οδηγός ήταν εκτός αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε σφαίρα στην θέση του συνοδηγού, ενώ όπως όλα δείχνουν, το θύμα προσπάθησε να διαφύγει, με τον εκτελεστή ή τους εκτελεστές, να τον προβολούν ασταμάτητα, μέχρι να πετύχουν το στόχο τους. Η νενομισμένη νεκροτομή κατέδειξε ως αίτια θανάτου κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιμορραγικό σοκ που προκλήθηκε από βολίδες πυροβόλου όπλου. Το θύμα  έφερε 4 σφαίρες, δύο στο κεφάλι και δύο στο άνω μέρος του σώματός του.  Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης ή οι δράστες ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον Χριστοδούλου, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Το θύμα εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο καταδικασθέντα του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας, ενώ ήταν πατέρας ενός ανήλικού αγοριού. Μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ήταν άκαρπες. 

 

Λίγες μέρες μετά το παγκύπριο βρίσκεται ξανά συγκλονισμένο, απο μια πρωτοφανές τραγωδία αυτή την φορά, με θύμα ένα 9χρονο αγγελούδι. Την μικρή Μαρία...

6/11/2018 

Απόγευμα Τρίτης, σκάει σαν βόμβα η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας της 9χρονης Μαρίας Φεράρο, απο τον 13χρονο αδελφό της, στην Λάρνακα. 

Τα δύο παιδιά διέμεναν μόνα στο σπίτι, καθώς ο πατέρας τους βρισκόταν στην δουλειά. Ο 13χρονος, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την αδελφή του, έπειτα απο καυγά που είχαν μεταξύ τους. 

Οι δύο ανήλικοι, διέμεναν με τον πατέρα τους, ο οποίος ήταν διαζευγμένος με την μητέρα τους. Ο άνδρας την ώρα του φόνου, βρισκόταν στην δουλειά. Όταν επέστρεψε βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα φρικτό θέαμα. Αντίκρυσε την κορούλα του σε λίμνη αίματος. 

Ο 13χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρα ψυχολογικά προβλήματα παραδέχθηκε το έγκλημα, ενώ ο πατέρας των δύο παιδιών κατήγγειλε αμέλιες και παραλείψει του συστήματος. 

Σύμφωνα με τον χαροκαμένο πατέρα, ο ιγιατρός έκανε λάθος διάγνωση για την ψυχική υγεία του παιδιού του, λέγοντάς του πως η κατάστασή του ήταν ελαφράς μορφής.

Παράλληλα, κατήγγειλε και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, για το ότι δεν έδωσαν ποτέ την δέουσα προσοχή στην οικογένεια και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

«Τα παιδιά μου θα ήταν και τα δύο κοντά μου», είπε ο Βασίλης, ο οποίος πρόσθεσε πως με την διάγνωση του γιατρού, το παιδί του δεν έλαβε ποτέ φαρμακευτική αγωγή. 

Όσο για τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ανέφερε ότι βάσει της διάγνωσης του γιατρού που εξέτασε τον 13χρονο γιο του, έκριναν ότι δεν χρειαζόταν η παραμονή του ιδίου στο σπίτι, μαζί με τα παιδιά του.

Σοκαρισμένο το παγκύπριο απο την άγρια δολοφονία της 56χρονης Γιαννούλας, για 1500 ευρώ...

12/11/2018

Το Μεσημέρι της Δευτέρας, η άτυχη 56χρονη εντοπίζεται νεκρή στο αυτοκίνητο της απο πολίτη, ο οποίος και έδωσε την πληροφορία στην αστυνομία. 

Η γυναίκα επέστρεφε απο την δουλειά της, όταν 40χρονος αλλοδαπός προφασίστηκε ωτοστόπ, με κίνητρο την ληστεία. 

Η γυναίκα φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου απο τον 40χρονο Γεωργιανό, στου οποίου την οικία εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, τόσο στο μπάνιο  όσο και στους τοίχους. 

Μετά την σύλληψη του, κληθείς να δώσει απαντήσεις για το χρηματικό ποσό ύψους 1500 ευρώ που είχε στην κατοχή του, δεν έδωσε επαρκές εξηγήσεις. 

Το θύμα καταλείπει δύο κόρες.