Τουρισμός: "Έχουν διπλασιαστεί οι πτήσεις από Βρετανία"


Φαίνεται  πως αποφέρουν καρπούς οι προσπάθειες της τουριστικής βιομηχανίας να κρατηθεί εν ζωή αφού παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζει η πανδημία ο Ιούνιος και ο Ιούλιος ήταν οι καλύτεροι μήνες από την αρχή της πανδημίας. Μάλιστα οι αφίξεις τον Ιούνιο έφτασαν τις 180 χιλιάδες αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί τον Ιούλιο

«Ευελπιστούμε ότι και ο Ιούλιος θα είναι κάπως πιο ψηλά από τον περασμένο Ιούλιο αλλά και ο Αύγουστος παρόλο ότι έχουμε την επιδημιολογική μας εικόνα μπορεί να μας στερεί αρκετές προοπτικές», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσσουνίδης.

Μάλιστα συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει και για τον Αύγουστο αφού η Κύπρος πλέον αποτελεί επιλογή για τους εμβολιασμένους Βρετανούς που ήδη άρχισαν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους στο νησί μας. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του παγκύπριου συνδέσμου ξενοδόχων οι πτήσεις από την Βρετανία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Ωστόσο σε καμία περίπτωση τα επίπεδα των κρατήσεων δεν κρίνονται ικανοποιητικά.

«Οι κρατήσεις ανά μεγάλη πλειοψηφία προέρχονται από την Ρωσία και κάποιες άλλες αγορές όπως η Πολωνία και η Ουκρανία, Αναμένουμε μια αυξητική τάση η ουσία είναι πόσο αυξητική θα είναι αυτή και κατά πόσο θα μπορέσει να συντηρήσει την αγορά στην παρούσα φάση υπάρχουν ερωτηματικά και η αίσθηση είναι ότι θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα η βρετανική αγορά», ανάφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Χάρης Παπαχαραλάμπους.

Εξάλλου μικρή ανάσα στο τουριστικό προϊόν φαίνεται να έδωσαν και τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση σε όσους εμβολιάστηκαν.

«Αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους συμπατριώτες μας, έχουν ήδη γίνει 1000 κρατήσεις και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει ούτως ώστε οι μέσες πληρότητες Αυγούστου να ανέβουν από το 20-25% κοντά στο 40% και βεβαίως τα ΣΚ αυτό το νούμερο να υπερβαίνει το 50-60% σε κάποιες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Ρουσσουνίδης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και οι ελάχιστες αφίξεις που έχουμε επέτρεψαν σε ορισμένα ξενοδοχεία να παραμείνουν ανοιχτά. Το στοίχημα πλέον για την τουριστική βιομηχανία είναι η χρονιά φέτος να κλείσει σε ψηλότερα επίπεδα από τα περσινά ενώ το ζητούμενο είναι να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τον Σεπτέμβριο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.