Τι γίνεται αν ο 35χρονος αλλάξει καταθέσεις ή δεν βρεθούν οι σοροί



Φουντώνει η συζήτηση στην κοινωνία, γιατί οι δημοσιογράφοι επιλέγουν μέχρι τώρα να μην αναφέρουν το όνομα του καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, Ν.Μ, ή γιατί δεν προβάλλεται χωρίς επεξεργασία η φωτογραφία του.

Το ερώτημα αυτό απαντάται από την πιθανότητα ο 35χρονος, που ψάρευε τα θύματά του με το ψευδώνυμο Ορέστης, να αλλάξει ξαφνικά τις καταθέσεις του, προφασιζόμενος επιχειρήματα πίεσης από τους ανακριτές.

Οι ανακριτές, συλλέγοντας διάφορα στοιχεία και έχοντας εξασφαλίσει ισχυρά τεκμήρια, προσπαθούν να «δέσουν» τον 35χρονος με την πολύκροτη υπόθεση, που χαρακτηρίζεται από τους αρμοδίους ως μια απ’ τις σοβαρότερες στα δικαστικά χρονικά του τόπου.

Το πιο δυνατό χαρτί που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, όπως αναφέρουν πληροφορίες της δημοσιογράφου του Sigmalive Φρόσως Βιολάρη, είναι η δική του μαρτυρία για τους 7 φόνους, που εξιστορείται μέσα από το 10σέλιδο χειρόγραφό του (χειρόγραφες καταθέσεις).
«Γι’ αυτό θα διεξαχθεί και δίκη εντός δίκης, στην οποία ουσιαστικά οι ανακριτές της υπόθεσης θα αναφέρουν ενώπιον Δικαστηρίου, ότι η διαδικασία αυτή έγινε χωρίς πιέσεις, αλλά με τη θέληση του 35χρονου, όπου και ομολόγησε τα εγκλήματα.

Τι γίνεται αν δεν εντοπιστούν όλες οι σοροί

Στην περίπτωση τώρα που δεν εντοπιστούν τα δυο εναπομείναντα πώματα, δηλαδή της Μαρικάρ και της Σιέρας, τότε η υπόθεση μπορεί και πάλι να καταχωρισθεί, αφού έχουν εντοπιστεί τα υπόλοιπα.

Στόχος είναι να γίνουν όλες οι ενέργειες και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο, έτσι ώστε να βρεθούν και τα πώματα, αλλά και μαρτυρίες που να τον συνδέουν με την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι οι ανακριτές μπορούν να λάβουν μέχρι και για 3 μήνες 8ήμερα διατάγματα προσωποκράτησης, νοουμένου ότι υπάρχει σχετική αιτιολόγηση ενώπιον Δικαστηρίου.

Πηγή:sigmalive