Τι θα γίνεται με τους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα στα σχολεία


Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του μαθήματος, -όπως  και για τους εκπαιδευτικούς-, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας και το πρωτόκολλο λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες μέλη του Συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, μετέφεραν την ανησυχία τους για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εκπαιδευτικούς, μαθητής  ο οποίος δεν φοράει μάσκα.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών,  Γιώργος Ιωσιφίδης είπε πως «μαθητής που δεν θα φοράει μάσκα εντός της αίθουσας θα απομακρύνεται. Θα γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις στον ίδιο. Σε περίπτωση που έχει ξεχάσει να φέρει την μάσκα του, θα προμηθεύεται από το σχολείο».

Πρόσθεσε πως «εάν ο μαθητής εσκεμμένα και κατ΄ εξακολούθηση δεν φοράει την μάσκα του, θα παίρνει απουσία. Σκοπό μας δεν είναι η τιμωρία αλλά στο να αντιληφθεί ο μαθητής την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας και πως θέτει σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και τους συμμαθητές τους. Η μη χρήση μάσκας αποτελεί ωστόσο πειθαρχικό παράπτωμα».

Παράλληλα, όσον αφορά παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να δίνεται πιστοποιητικό από ιατρό.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα.