Τηλεφωνούν στο 1420 για το εάν θα τυλίξουν κουπέπια και για να καρφώσουν γείτονες


Σε απόλυτο πανικό φαίνεται πως βρίσκονται κάποιοι πολίτες, οι οποίοι βομβαρδίζουν με πραγματικά απίστευτες ερωτήσεις τη γραμμή του 1420 που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της υπηρεσίας ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, αν και η υπηρεσία της προσπαθεί να υποστηρίξει τους πολίτες, αυτό δεν είναι εφικτό, αφού οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να ασχολούνται με αστείες απορίες πολιτών που ρωτούν αδιανόητα πράγματα.


«Σήμερα κάλεσε κυρία και ρωτούσε αν μπορεί να τυλίξει τα κουπέπια στο σπίτι της γιατί μπορεί να μπει το μικρόβιο μέσα», είπε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντίνου. Όπως ανέφερε το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αφού άλλοι πολίτες ρωτούν αν πρέπει να πάνε σε σουπερμάρκετ, αν πρέπει να αγοράσουν ψάρια ενώ ενημερώνουν αν οι γείτονες τους πήγαν ταξίδι και δεν μπήκαν σε αυτοπεριορισμό.

Η κ. Κωνσταντίνου, επανέλαβε πως το 1420 είναι μια κρίσιμη υποδομή την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία, τηρούν τα επιδημιολογικά κριτήρια που τέθηκαν από το Υπουργείο Υγείας καθώς και για όσους ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.



ΠΗΓΗ:reporter.com.cy