Τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών (photos)


Έτοιμοι να σηκώσουν μανίκια είναι οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης μετά την τελετή διαβεβαίωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περασμένη Κυριακή, Κωνσταντίνος Πετρίδης στο Υπουργείο Οικονομικών, Νίκος Νουρής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Πρόδρομος Προδρόμου στο Υπουργείο Παιδείας, Γιάννης Καρούσος στο Υπουργείο Μεταφορών και Κυριάκος Κούσιος στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση τους, ενώπιον του Νίκου Αναστασιάδη.

Πρώτος διαβεβαίωσε πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Ακολούθησαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

 



Τον διορισμό του παρέλαβε ακολούθως ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος και ο νέος Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε καταρχήν τους απερχόμενους συνεργάτες του, οι οποίοι όπως είπε επιτέλεσαν το καθήκον τους με ζήλο. Ανέφερε ωστόσο ότι οι αναδιατάξεις κρίθηκαν αναγκαίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακολούθως στις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση.

 

Απευθυνόμενος στους νέους Υπουργούς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν διαπράττουν λάθη όσοι δεν πράττουν τίποτα. «Δεν επιθυμούμε την όποια αντιπαράθεση και επιδιώκουμε την συνεργασία με όλους», ανέφερε ο ΠτΔ και κάλεσε τους νέους Υπουργούς να είναι ανεκτικοί στην κριτική και να αφουγκράζονται τον απλό πολίτη.