Telegraph: «Το καλύτερο νησί της Μεσογείου η Κύπρος»


Αφιέρωμα στις ομορφιές της Κύπρου, έκανε σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα «The Telegraph» με τίτλο «Γιατί η Κύπρος είναι το καλύτερο μεσογειακό νησί από όλα».

Η αρθρογράφος Κάρολ Φρεντς κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα της Κύπρου με τις ατέλειωτες λιακάδες και τις αμμώδεις παραλίες της, τις δραστηριότητες τις οποίες μπορούν να κάνουν όλοι, είτε μικροί είτε μεγάλοι και τονίζει πως το νησί είναι η καταλληλότερη τοποθεσία για διακοπές.

Αναφέρεται στις ταβέρνες και στα εστιατόρια με τοπικά πιάτα όπως επίσης και στις μαρίνες και τα κλαμπ τα οποία προσφέρουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την νυχτερινή ζωή του νησιού. Από την άλλη, περιγράφει τους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους όπως το Κούριο στην επαρχία Λεμεσού και τους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο.

Όπως περιγράφει, οι επισκέπτες πολλές φορές προτιμούν να απολαύσουν τον ήλιο από τις πισίνες των ξενοδοχείων, ωστόσο θα ήταν λυπηρό να μην ζήσουν την εμπειρία ενός ταξιδιού στα βουνά του Τροόδους κατά μήκος των ελικοειδών δρόμων με τα χωριουδάκια. Κάνει, επίσης, αναφορά στην Μονή του Κύκκου ενώ σημειώνει πως οι επισκέπτες μπορούν να αναζωογονηθούν σε ένα από τα πολλά οινοποιεία.

Τέλος, αναφέρει πως η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης της Ασίας και της Αφρικής, που έχουν επηρεάσει την ιστορία του. Παρακινεί τέλος τους επισκέπτες να δοκιμάζουν τους τοπικούς μεζέδες όπως επίσης και το κυπριακό κρασί, ενώ καταλήγει πως η Κύπρος «είναι ένα νησί που θα γοητεύσει την καρδιά σας».