Συνάντηση με τους επιδημιολόγους θα έχει ο ΠτΔ - Τα δύο σενάρια

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο υπό το βάρος της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, κλήθηκε να αποφασίσει τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, που βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας REPORTER, πριν τη συνεδρία, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παρουσίασε τις προτάσεις για αναχαίτιση του τρίτου κύματος, ενώ τον ενημέρωσε και για την κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο υπουργός Υγείας έθεσε στο τραπέζι και το σενάριο του lockdown, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία. Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει αυστηροποίηση μέτρων, καθώς υπάρχει ακόμη περιθώριο στις διαθέσιμες κλίνες. Να μην επιβληθεί δηλαδή καθολικό απαγορευτικό. 

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ο Πρόεδρος θα δει εκτάκτως τους επιδημιολόγους στις επτά το απόγευμα μαζί με τον υπουργό Υγείας για επανεκτίμηση της κατάστασης, ενώ δεν αποκλείεται αύριο να πραγματοποιηθεί νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να κλειδώσουν οι αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν είτε απόψε, είτε αύριο.