Στρατιωτικό Μετάλλιο «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» - (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας με την επωνυμία «Τάσος Μάρκου», για τους εν ενεργεία αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα απονέμεται με τη συμπλήρωση ευδόκιμης υπηρεσίας 25 ετών, ανακοίνωσε ψες (29/5) ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ότι θα θεσμοθετηθεί στους στρατιωτικούς κανονισμούς απονομής μεταλλίων.

Ο Υπουργός μιλούσε χθες βράδυ ενώπιον πάνδημης εκδήλωσης Μνήμης και Τιμής για τον ηρωικό Ταγματάρχη Τάσο Μάρκου του 1974, την οποία οργάνωσε ο Πνευματικός Αθλητικός Όμιλος Κυθρέας, στο προσφυγικό οίκημά του στη Λευκωσία.

Για τον ήρωα Τάσο Μάρκου εκφώνησε εμπνευσμένη ομιλία η αδελφή του, η Ελένη Μοσφίλη. Μίλησε επίσης ο πρόεδρος του Π.Α.Ο. Κυθρέας Λουκάς Ορφανίδης. Για την δράση του Τάσου Μάρκου ως Τομεάρχη της Ε.Ο.Κ.Α. στον ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-1959 μίλησε ο πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών Θάσος Σοφοκλέους. Για τις τελευταίες στιγμές του ηρωικού Ταγματάρχη, στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες του 1974 στη Μιάμιλια, μίλησε ο εκ των συμπολεμιστών του, έφεδρος τότε ανθυπολοχαγός Μιχαλάκης Παυλίδης. Στη εκδήλωση τραγούδησε η χορωδία «Γένεσις» υπό τη διεύθυνση της Γιάννας Θαλασσινού.

Δείτε τις φωτογραφίες: