Στο σφυρί βγάζει 61 αυτοκίνητά της η ΑΗΚ


Συνολικά 61 μεταχειρισμένα οχήματα της ΑΗΚ βγαίνουν σε πλειστηριασμό μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε ο ημικρατικός οργανισμός, με αρχικές τιμές να ξεκινούν από €300 για κάποια βαν 25ετίας και φτάνουν τα €1.500 για λιμουζίνες πολυτελείας ηλικίας περίπου 18 ετών. Συγκεκριμένα, με ανοικτό διαγωνισμό που ανακοίνωσε χθες η ΑΗΚ, ζητά προσφορές πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων της. Ενδιαφέρουσα για πολλούς ενδιαφερόμενους, είναι η πρόβλεψη στον διαγωνισμό ότι το κάθε όχημα θα πωληθεί ξεχωριστά με βάση την υψηλότερη τιμή πρότασης, κάτι που διευρύνει τον ανταγωνισμό για πολλά από τα οχήματα και αυξάνει τις πιθανότητες για να πάρει η ΑΗΚ πιο καλές τιμές.

 

Κριτήριο ανάθεσης θα είναι αποκλειστικά η υψηλότερη τιμή για κάθε όχημα, με τον όρο βέβαια ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα κριτήρια της νομοθεσίας για συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς. Οι προσφοροδότες θα πρέπει επίσης να έχουν υπόψη τους ότι δεν έχει καταβληθεί ο εισαγωγικός δασμός για 23 από τα 61 υπό εκποίηση οχήματα, ωστόσο αυτό δεν αυξάνει αισθητά τις τιμές των οχημάτων αυτών, αφού πρόκειται για δασμό που ξεκινά από τα €25 και φτάνει στα €210.

 

Τα οχήματα βρίσκονται σταθμευμένα σε συγκεκριμένους χώρους της ΑΗΚ στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, και Πάφου και η παραλαβή των οχημάτων θα γίνει από αυτούς τους χώρους εντός δέκα ημερών από την κατακύρωση της προσφοράς για κάθε όχημα. Οι χαμηλότερες τιμές για έναρξη του πλειστηριασμού ξεκινούν από €300 και αφορούν διπλοκάμπινα MITSUBISHI L200 και σαλούν PEUGEOT 106XR, NISSAN SUNNY 1.6 SLX, SUZUKI ALTO, TOYOTA COROLLA 20D VAN με αριθμούς εγγραφής που ξεκινούν από «Ε» και «Η». Για διπλοκάμπινα με αριθμούς εγγραφής που ξενικούν από το «Κ», όπως TOYOTA HILUX και ISUZU DIMAX, οι αρχικές τιμές προσφοράς κυμαίνονται από €500 έως €1.000. 

 

Το ενδιαφέρον προσελκύουν και οχήματα τύπου SUV, όπως TOYOTA LAND CRUISER με τιμή ανοίγματος τα €1.500, LAND ROVER DEFENDER DISCOVER TDI 2.5 και KIA SPORTAGE με τιμή ανοίγματος τα €1.000, SUZUKI VITARA JLX με τιμή εκκίνησης τα €200 και JEEP με τιμή εκκίνησης τα €500. Από τα €1.500 ξεκινούν και οι τιμές ανοίγματος για φορτηγά HINO, ενώ για ημιφορτηγά όπως τα ISUZU NHR οι τιμές εκκίνησης κυμαίνονται στα €600. Βασίλισσα του πλειστηριασμού, είναι προφανώς η διευθυντική BMW 530i με αριθμούς εγγραφής KTL που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ και για την οποία η τιμή εκκίνησης είναι τα €1.500.


Πηγή: Φιλελεύθερος