Στο Μακάρειο δύο βρέφη με κορωνοϊό, το ένα 17 ημερών


Θετικά στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν δύο βρέφη στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία, πρόκειται για ένα αγοράκι 12 μηνών και ένα κοριτσάκι, μόλις 17 ημερών, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτούν.

Το 12 μηνών αγοράκι παρουσίασε συμπτώματα και συγκεκριμένα πυρετό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Εκεί υποβλήθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο και διαγνώστηκε θετικό. Έτσι, μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το οποίο είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς για τα παιδιά, όπου νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το 17 ημερών κοριτσάκι παρουσίασε πυρετό και σε έλεγχο που υποβλήθηκε, διαγνώστηκε θετικό στον ιό. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

 

Ο κ. Ηλία σημείωσε πως κατά κανόνα, στα παιδιά ο ιός εκδηλώνεται χωρίς να προκαλέσει κίνδυνο, ωστόσο σε όλους τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις, αφού πρόκειται για ένα απρόβλεπτο ιό. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος. Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου απηύθυνε έκκληση στο κοινό.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Έχουν χαλαρώσει πολύ τα μέτρα και ο ιός βρίσκεται σε δραστηριότητα. Έρχεται και χειμώνας. Αν δεν μαζευτούμε θα υπάρξει επιδείνωση. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης».