Στο «δικαστήριο» του ψευδοκράτους οι πέντε ψαράδες του κυπριακού αλιευτικού

Ενώπιον του λεγόμενου δικαστηρίου στην Κερύνεια αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι πέντε ψαράδες Αιγυπτιακής καταγωγής, που συνελήφθηκαν από τις κατοχικές αρχές ενώ μετέβαιναν στο κυπριακό αλιευτικό που φέρει την ονομασία «Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα» και βρισκόταν μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη.

Όπως δήλωσε, το πρωί, στο κρατικό ραδιόφωνο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής εταιρείας, «Group ψαροκάικα» Πάμπος Μιτίδης, αν και αναμένεται να οδηγηθούν στο «δικαστήριο» παραμένει άγνωστο ποιες είναι οι κατηγορίες που θα τους προσάψουν.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Άριστος Αριστείδου μετέβη από χθες στην Κερύνεια, όπου μεταφέρθηκαν τόσο οι ψαράδες όσο και το ψαροκάικο.

Σε έντονο διαβήμα προς τα Ηνωμένα Έθνη προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Δύναμη ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ψαροκάικο και «είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος».

Με πρόφαση την έρευνα, τους συνέλαβαν

Το κυπριακό αλιευτικό βρισκόταν σε χωρικά ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη18 ναυτικά μίλια από τις ακτές την ώρα του επεισοδίου, και έριχνε παραγάδια όταν το πλησίασε το τουρκικό σκάφος.

Τα μέλη του πληρώματος με πρόφαση τη διενέργεια έρευνες ανέβηκαν στο ψαροκάικο. Ακολούθως ενημέρωσαν τους πέντε ψαράδες ότι βρίσκονταν υπό κράτηση,

Ο καπετάνιος πρόλαβε όμως να στείλει σήμα στο Ράδιο Κύπρος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σκάφος στο κατεχόμενο Λιμάνι της Κερύνειας μεταφέρθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας όπου φρουρείται από στρατιώτες και «αστυνομικούς».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που παρενόχλησαν σκάφη της εταιρείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλοιάρια της εταιρίας «Ψαροκάικα» ιδιοκτησία του κυρίου Αριστείδου δεν είναι πρώτη φορά που παρενοχλήθηκαν.

Μάλιστα, όπως δήλωσε το πρωί ο κύριος Μυτίδης, στο παρελθόν οι Τούρκοι είχαν ρίψει και προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον σκάφους της εταιρείας. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται ψαράδες.