Στο θρανίο οι οδηγοί ταξί


Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος περνά μέσα από την… εκπαίδευση. Οι οδηγοί ταξί καλούνται να παρακαθίσουν σε μαθήματα τουριστικής συμπεριφοράς, ενώ στόχος του υφυπουργείου Τουρισμού είναι όπως τα σεμινάρια αρχίσουν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος συζήτησε διάφορες προτάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών των ταξί και των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων στο πλαίσιο της αναβάθμισης της προσφοράς του τουριστικού προϊόντος με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο. Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των εργαζομένων είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.

Στόχος του κ. Περδίου είναι να καταστεί υποχρεωτικό για τους κατόχους άδειας ταξί να περνούν  εκπαίδευση τουριστικής συμπεριφοράς. Σε πρώτο στάδιο, πάντως, η Αρχή Αδειών είναι θετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το υπουργείο Μεταφορών στοχεύει να δρομολογήσει τροποποιήσεις στην εν λόγω νομοθεσία σε κατοπινό στάδιο. Για την φετινή χρονιά, το υφυπουργείο Τουρισμού εκτιμά ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με διάταγμα πριν την καλοκαιρινή σεζόν.


Στόχος είναι όπως οι οδηγοί ταξί περνούν ένα ολιγόωρο επιμορφωτικό σεμινάριο για την πρέπουσα και σωστή συμπεριφορά στους τουρίστες. Αυτό κρίνεται απαραίτητο διότι οι τουρίστες μπορεί να δημιουργήσουν μια κακή εντύπωση από τη συμπεριφορά που μπορεί να τύχουν από οδηγούς ταξί.


Άλλωστε, δεκάδες είναι κάθε χρόνο τα παράπονα των τουριστών για τη συμπεριφορά και τη χρέωση από ορισμένους ασυνείδητους οδηγούς ταξί. Πάντως, η αταξία που επικρατεί με τα ταξί στον αερολιμένα της Πάφου προβληματίζει έντονα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, το οποίο εισηγείται την έναρξη εφαρμογής καθορισμένου τέλους για συγκεκριμένες διαδρομές.  


ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ