Στιη φυλακή για εντάλματα προστίμων 46χρονος με νόσο στο τελικό στάδιο

Πάσχει από σοβαρή νόσο κι αυτό που τον κρατά στη ζωή είναι οι συχνές θεραπείες. Παρ΄ όλα αυτά, κατέληξε στη φυλακή για οφειλές…

Ο λόγος για 46χρονο νεφροπαθή που από την Τετάρτη (31/10) βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές, για εντάλματα προστίμου (σε Δημοτικές Αρχές και για διάφορες τροχαίες παραβάσεις) συνολικού ύψους 5,5 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του "toThemaonline.com", Φάνης Μακρίδης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νεφροπάθειας και πρέπει να υποβάλλεται με μεγάλη συχνότητα σε αιμοκάθαρση (αιμοδιάλυση).

Αν και πρόκειται για άνθρωπο που στο παρελθόν είχε ποινική καταδίκη, με την παρούσα κατάσταση της υγείας του, στην προκειμένη περίπτωση τίθεται ανθρωπιστικό ζήτημα.

Πέραν της νεφροπάθειας που ηθικά επιβάλλει άλλη αντιμετώπιση, προκύπτει και ένα άλλο πρακτικό θέμα: Πώς θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όντας έγκλειστος στο σωφρονιστικό ίδρυμα;

Το ίδιο θέμα τέθηκε και πρόσφατα σε περίπτωση συμπολίτη μας, ο οποίος κατέληξε στις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Οφειλές που η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να διευθετήσει, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αλυσιδωτά προβλήματα. Κι αυτό γιαυί το ζεύγος έχει δυο ανήλικες κόρες που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της φυλάκισης του πατέρα τους.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Φάνης Μακρίδης από το "toThemaonline.com"