Στην εντατική ασθενής με γρίπη Α'- Στα δέκα τα σοβαρά περιστατικά



Ένα νέο περιστατικό γρίπης Ά καταγράφηκε σε νοσοκομείου της Κύπρου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική στους δέκα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας, παρά το νέο περιστατικό στην Κύπρο υπάρχει σχετική ύφεση της γρίπης Α σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν τρία νέα θανατηφόρα περιστατικά σε ασθενείς που νοσηλεύονταν ήδη σε κρατικά νοσηλευτήρια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων συνδεόμενων με γρίπη σε 12. Σημειώνεται ότι και οι τρεις ασθενείς ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και παρουσίαζαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Στην τελευταία ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι αν και η δραστηριότητα της γρίπης συνεχίζεται, γενικά η νόσος βρίσκεται σε ύφεση για τις τρείς τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με προηγουμένως. Η μείωση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή στον παιδικό πληθυσμό. Έχει επίσης παρατηρηθεί ύφεση στις νέες εισαγωγές για γρίπη σε όλα τα νοσηλευτήρια. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται βέβαια σοβαρά περιστατικά σε διάφορα νοσοκομεία.

Συμπληρώνει δε ότι η κατάσταση δεν εμπνέει πανικό δεδομένου ότι από τα περιστατικά που νόσησαν φέτος με γρίπη πολύ λίγοι κατέληξαν να νοσηλεύονται ως σοβαρά περιστατικά στο νοσοκομείο. Στη μέγιστη τους πλειοψηφία τα σοβαρά περιστατικά είναι ασθενείς με πολλαπλά υποκείμενα χρόνια προβλήματα υγείας και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.