Στα 58 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο


Μεγαλώνει ραγδαία, μέρα με την ημέρα και όσο δεν περιοριζόμαστε η αλυσίδα κορωνοϊού στην Κύπρο, με τα κρούσματα πλέον να ξεπερνούν ακόμη και τον αριθμό που υπολογιζόταν ότι αρχικά θα σταματήσουν. Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλα 58 κρούσματα  με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 320 συμπεριλαμβανομένων και των 10 κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή μοριακής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιο Κωστρίκη, πρόκειται για:

- 24 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών

- 2 άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις, και

-  32 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Από τα 15 κρούσματα που ήταν υπό διερεύνηση χθες για τα 14, εντοπίστηκε ευτυχώς σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.Τα 320 κρούσματα προέκυψαν από 8,176 εργαστηριακών αναλύσεων. 24 άτομα, εξάλλου έχουν αποθεραπευτεί

Ο κ Κωστρίκης χρησιμοποίησε ξανά δραματικούς τόνους. «Ο αυξημένος αριθμός είναι ο καθρέφτης της συμπεριφοράς μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήραμε πιο αυξημένα μέτρα. Δεν θα τα καταφέρουμε εάν δεν αντιληφθούμε ότι έχουμε ένα θανατηφόρο ιό. Εάν δεν θέλουμε να βιώσουμε ότι η Ιταλία και η Ισπανία, πρέπει να περιοριστούμε. Εάν δεν προσέξουμε μπορεί να οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες συνθήκες».

Ακόμα ένας θάνατος έντεκα στις εντατικές
Ο Δρ. Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, από πλευράς του ανακοίνωσε και έννατο θάνατο από κορωνοϊό στην Κύπρο. Πρόκειται για έναν 66 χρονο με βαβαρυμένο ιστορικό.

Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού νοσηλεύονται, εξάλλου, διασωληνωμένα έντεκα άτομα

Στο Νοσοκομείο Αναφοράς  νοσηλεύονται 32 άτομα  τα 4 στη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Δόθηκε εξιτήριο σε ένα.