ΣΚΤ: Πρόσωπα στα οποία επιρρίπτει ευθύνες το πόρισμα



Σε γενικές γραμμές το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό αποφεύγει να αναφερθεί προσωπικά στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι πλείστοι όσοι είχαν έμμεση ή άμεση εμπλοκή στη λειτουργία του συνεργατισμού πριν και μετά το 2013. Για έξι φυσικά πρόσωπα, όμως, γίνονται εκτενείς αναφορές και καταλογίζονται ενδεχόμενες αστικές ή ποινικές ευθύνες.
 
Χάρης Γεωργιάδης 
Στον Υπουργό Οικονομικών καταλογίζονται οι περισσότερες ευθύνες για την κατάληξη του Συνεργατισμού απ’ οποιονδήποτε άλλο. Το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες για την επιλογή προσώπων, για την υπόθεση Altamira, για την επιμονή του στη διάθεση του 25% των μετοχών της Συνεργατικής δωρεάν κ.ά.

Νικόλας Χατζηγιάννης 
Το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο καταλογίζονται σημαντικές ευθύνες στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο τέως Γενικός Διευθυντής του Συνεργατισμούς για τον οποίο αναφέρει πως επέδειξε «αμέλεια και ανικανότητα». Στον κ. Χατζηγιάννη καταλογίζονται αστικές ευθύνες ενώ, σύμφωνα με το πόρισμα, δυνατόν να είναι υπόλογος και για ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύψουν κατόπιν αστυνομικής έρευνας.


ΠΗΓΗ:philenews.com