Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο καταδρομέας ΣΥΟΠ - Συνεχίζεται η έρευνα


Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του καταδρομέα ΣΥΟΠ, ηλικίας 27 ετών, έπειτα από τραυματισμό του σε προγραμματισμένη άσκηση με πτήση ελικοπτέρου και την πτώση του στην θάλασσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείς σχετικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερή.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης, την οποία διέταξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο κ. Πιερή είπε πως αυτή προχωρά.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τον κ. Πιερή, η πρώτη εικόνα έχει δείξει ότι ο τραυματισμός του 27χρονυο ΣΥΟΠ, επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία δεν έγινε με το σωστό τρόπο.

Όπως είπε, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ταχύτητα και το ύψος του ελικοπτέρου ήταν τα προβλεπόμενα, προσθέτοντας πως ο 27χρονος καταδρομέας είναι έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού κατατάχθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια. 

Σημειώνεται ότι, το ατύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας σε προγραμματισμένη άσκηση, το σενάριο της οποίας περιελάμβανε άλμα από το ελικόπτερο.

Ο άτυχος συμβασιούχος οπλίτης νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε καταστολή, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.