Σε αυτοπεριορισμό εδώ και ένα μήνα οικογένεια με ανήλικα παιδιά στην Κύπρο


Οικογένεια με ανήλικα παιδιά που βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό εδώ και ένα μήνα, καταγγέλλει περιστατικά ρατσισμού από τον  περίγυρό της, ενώ κάνει λόγο για ασυνεννοησία στο Υπουργείο Υγείας όσον αφορά στα τεστ κα στις συνθήκες καραντίνας των νοσούντων.

Όλα άρχισαν όταν στις 31 Ιουλίου ανέπτυξε συμπτώματα η πεθερά του καταγγέλλοντος, η οποία την προηγούμενη ημέρα πρόσεχε το ανήλικο παιδί του. Άμεσα η οικογένεια τέθηκε σε αυτοπεριορισμό, αφού βγήκε θετικό το τεστ που έγινε στην πεθερά.

Στη συνέχεια, στις 7 Αυγούστου εμφάνισε συμπτώματα πυρετού ο γιος του καταγγέλλοντος και το τεστ δύο ημέρες μετά επιβεβαίωσε ότι είχε νοσήσει από covid-19. Ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα ιχνηλάτησης του Υπουργείου αλλά δεν άλλαξε κάτι για την οικογένεια, αφού βρισκόταν ήδη σε αυτοπεριορισμό λόγω του θετικού κρούσματος των προηγούμενων ημερών. Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί τεστ στην υπόλοιπη οικογένεια στις 3 Αυγούστου, αλλά ήταν αρνητικά.

Στις 11 Αυγούστου εμφάνισε συμπτώματα η γυναίκα του καταγγέλλοντας, για να ακολουθήσει δύο ημέρες μετά ο ίδιος και η κόρη του. Εντούτοις, ζήτησαν να μην γίνουν τεστ, αφού ήταν βέβαιο ότι θα ήταν έβγαιναν θετικά, αφού βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Αφού συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων του, επικοινώνησε ξανά με το Υπουργείο για να κάνουν το τεστ. Τελικά το τεστ ορίστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο ο Γολγοθάς της οικογένειας να τελειώσει στις 14 Σεπτεμβρίου, αφού ο χρόνος υπολογίζεται με βάση το πότε γίνεται το τεστ και όχι πότε αναπτύσσει ο ασθενής συμπτώματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία καθ όλη τη διάρκεια του αυτοπεριορισμού, δεν είχε επικοινωνήσει κανένας για να ρωτήσει την κατάσταση της οικογένειας, εάν χρειαζόταν κάποια ιατρική βοήθεια ή ψυχολογική υποστήριξη. Επίσης, η οικογένεια αντιμετώπισε δυσκολίες ως προς την εξασφάλιση των ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και φαρμάκων, αφού βρίσκονταν όλα τα μέλη υπό αυτοπεριορισμό.

Επίσης, κατήγγειλε περιστατικά ρατσισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια φίλη της κόρης του, η οποία δεν ήθελε να της μιλήσει μέσω διαδικτύου γιατί φοβόταν ότι θα κολλήσει. 

Πηγή: sigmalive