ΠτΔ: Πέραν των €2.7 δισ. θα αντλήσει η Κύπρος, πρόνοια για Τουρκία


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανάρτησή του: «Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου γιατί ύστερα από πολυήμερες και εντατικές διαπραγματεύσεις, η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η Κύπρος έχει την δυνατότητα να αντλήσει ποσό πέραν των €2.7 δις. €1.451 δις θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Εν όψει της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και ύστερα από σχετική παρέμβασή μου, η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, συγκαταλεγομένης κ της Τουρκίας, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο».