Το ψυχοτρόπο αγχολυτικό που έδωσε στα παιδιά ο φερόμενος απαγωγέας

Τις λεπτομέρειες του ψυχοτρόπου – αγχολυτικού φαρμάκουπου έδωσε στα παιδιά ο φερόμενος απαγωγέας των δυο 10χρονων αγοριών, ανέλυσε στο SigmaLive ο Φαρμακοποιός, Λειτουργός των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κκολός.

Κληθείς να πει τα συμπτώματα και τις επιδράσεις του ηρεμιστικού φαρμάκου «Lorazepam», το οποίο, όπως είχε αποκαλύψει την ίδια μέρα το ΣΙΓΜΑ, ο 35χρονος είχε βάλει στη λεμονάδα που πρόσφερε στα παιδιά, ο κ. Κκολός ανέφερε αρχικά ότι πρόκειται για ψυχοτρόπο/αγχολυτικό/ηρεμιστικό φάρμακο. Τα φάρμακα τέτοιου τύπου προκαλούν λήθαργο, υπνηλία και θέτει αυτόν που τα καταναλώνει σε καταστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φάρμακο αυτό, όπως και άλλα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, είναι συνταγογραφούμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή δεν επαναλαμβάνεται, εκτός και αν ο γιατρός το επισημάνει στη συνταγή.

Οι πιθανοί λόγοι που ο 35χρονος φερόμενος απαγωγέας έδωσε τα ηρεμιστικά

- Για να ηρεμήσει τα παιδιά
- Να μην αντιδρούν, είτε με κλοτσιές είτε με έντονες κινήσεις
- Για να προκαλέσει λήθαργο

Κληθείς να απαντήσει αν αυτά τα χάπια δίδονται αυθαίρετα, ο κ. Κκολός ανέφερε ότι δεν είναι αυθαίρετα. Τα φάρμακα αυτά, σημείωσε, δεν συστήνεται να δίδονται σε ανήλικους. Ωστόσο, δίδονται σπάνια, σε πολύ μικρή δοσολογία, αν πρόκειται να ακολουθήσει μια επέμβαση

ΠΗΓΗ:sigmalive.com