«Πράματα και θάματα» στους Η/Υ του απαγωγέα…

Ενώπιον Δικαστηρίου και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθεί ο 35χρονος ύποπτος για την απαγωγή των δύο ανήλικων παιδιών 11 μόλις χρόνων, από την αυλή του σχολείου τους στη Λάρνακα που συνεχίζει να συγκλονίζει την κυπριακή κοινή γνώμη.

Το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή των δύο ανήλικων παιδιών έγινε στις 7:45 το πρωί της Τρίτης, μόλις οι δύο μαθητές του Δημοτικού που είναι και αχώριστοι φίλοι, είχαν περάσει την αυλόπορτα του σχολείου. Ο απαγωγέας, προσέγγισε τα παιδιά έχοντας δεμένο το χέρι με γάζα και τους συστήθηκε ως ο νέος τους δάσκαλος Γεωγραφίας. Ζήτησε από τα παιδιά να τον ακολουθήσουν προκειμένου να τον βοηθήσουν  να μεταφέρει κάποια βιβλία. Τα δύο αγόρια ήταν μαζί με άλλους συμμαθητές τους και μόνο αυτά τον ακολούθησαν, αν και ο φερόμενος δράστης ζήτησε και από άλλα τρία παιδιά να τον βοηθήσουν.

Από την ώρα εκείνη τα δύο παιδιά εξαφανίστηκαν, αλλά η απουσία τους έγινε αντιληπτή 45 λεπτά αργότερα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία άρχισε αμέσως έρευνές. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία είχε κάνει έρευνα νωρίτερα στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η παρατηρητικότητα πολιτών και η σύλληψη  

Η σύλληψη του έγινε κατορθωτή εξ αιτίας της παρατηρητικότητας και της συνεργασίας πολιτών, αλλά και του άψογου συντονισμού των ενεργειών της Αστυνομίας, που οδήγησαν στον εντοπισμό των παιδιών 8 ώρες μετά από την απαγωγή τους.

Πολίτης ενημέρωσε την Αστυνομία για ύποπτες κινήσεις ιδιοκτήτη σκούρου γκρι οχήματος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε θεαθεί να αλλάζει επανειλημμένως τους αριθμούς εγγραφής του αυτοκινήτου του. Η Αστυνομία, που χθες είχε μετακαλέσει στο σύνολο της τη δύναμη σώματος, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, αξιολόγησε την πληροφορία και άρχισε τις έρευνες.

Ο δράστης εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του που βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού, μόνος με τα δύο παιδιά, τα οποία άρπαξαν οι Αστυνομικοί και τα μετέφεραν στο απέναντι νηπιαγωγείο, και κάλεσαν ενισχύσεις για σύλληψη του υπόπτου.

Τα παιδιά διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκαν από ομάδα γιατρών. Πριν ακόμα τη διακομιδή τους στο Νοσοκομείο τα παιδιά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έδειχναν να βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν οι Υπουργοί, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Υγείας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέφεραν ότι βρίσκονται καλά στην υγεία τους, ωστόσο κρατήθηκαν τη νύχτα, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Όπως πληροφορούμαστε τα παιδιά έχουν ήδη μιλήσει και με ψυχολόγο, ωστόσο δεν έχουν δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Το προφίλ του φερόμενου δράστη

Ο φερόμενος δράστης της απαγωγής, δηλώνει άνεργος, ωστόσο ενοικίαζε εδώ και τρία χρόνια, διαμέρισμα σε ακριβή περιοχή της Λάρνακας. Το διαμέρισμα του, βρίσκεται τρεις δρόμους μακριά από το σχολείο όπου φοιτούν οι δύο μαθητές. Ο ύποπτος αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι είναι σχεδιαστής ιστοσελίδων και μάλιστα δηλώνει και όνομα της εταιρείας του.

Στο διαμέρισμα οι γείτονες ανέφεραν ότι μένει μόνος με δύο σκύλους και ότι τον επισκέπτονταν τακτικότατα, η μητέρα του που ζει επίσης κοντά στην περιοχή, και ο αδελφός του. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για μία κοπέλα η οποία επίσης τον επισκεπτόταν.

Οι γείτονες που μίλησαν γι αυτόν, έκαναν λόγο για έναν συνηθισμένο νέο, ήσυχο που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, έκαναν λόγο για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.

Οι Αστυνομικοί που έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα αλλά υπολογιστές του, φαίνεται ότι βρήκαν «πράματα και θάματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Αστυνομικός εκπρόσωπος.

Ο δράστης είχε ισχυριστεί στην Αστυνομία ότι είχε απαγάγει τα παιδιά προκειμένου να ζητήσει αργότερα λύτρα από τους γονείς τους. Ανάμεσα στα ανευρεθέντα στο διαμέρισμα του, ήταν και υπνωτικά χάπια. Οι έρευνες έγιναν στην παρουσία του υπόπτου, ο οποίος από τη στιγμή της σύλληψης, παρέμεινε στο διαμέρισμα του με τους Αστυνομικούς, μέχρι τις πρωινές ώρες.