Πεπαλαιωμένα οχήματα μεταφέρουν τους μαθητές μας. Λεωφορεία που μπάζουν νερά… χωρίς άδεια κυκλοφορία (video)

Σε… άμεσο κίνδυνο φαίνεται ότι μπαίνουν οι μαθητές σχολείων στην επαρχία Πάφου λόγω της ακαταλληλότητας των λεωφορείων που τα μεταφέρουν.

Μετά και το χθεσινό περιστατικό τραυματισμού μαθήτριας από μεταλλικό αντικείμενο μέσα σε σχολικό λεωφορείο έρχονται στην επιφάνεια νέες καταγγελίες που δείχνουν την επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης παλαιών λεωφορείων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μικρών παιδιών.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονεών Δημοτικού Μεσόγης Σταυρούλα Θεοδώρου κατήγγειλε την απάθεια με την οποία φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι το θέμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Omega, ανέφερε ότι αποταθεί τόσο στον ΟΣΥΠΑ όσο και στην Αρχή Αδειών στην Πάφο για αντικατάσταση παλαιού λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές. Χθες, μάλιστα, μετά το τέλος του σχολείου η ίδια εμπόδισε τους μαθητές να μπουν στο λεωφορείο και κάλεσε την Τροχαία για να ελέγξει το λεωφορείο και όπως διαπιστώθηκε δεν έφερε άδεια κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η κυρία Θεοδώρου, το εν λόγω λεωφορείο συχνά πυκνά παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα με αποκορύφωμα, όπως είπε, στις 17 Απριλίου το λεωφορείο είχε σπάσει και είχαν μείνει τα παιδάκια 2,5 ώρες στον δρόμο στην περιοχή Τρεμιθούσα.

Κατήγγειλε ακόμη ότι κατά τις βροχερές μέρες «η οροφή του δικού μας σχολείου έχει πρόβλημα, μπάζει νερά. Και όταν βρέχει τα παιδιά δε μπορούν να κάθονται στο κάθισμα γιατί είναι βρεγμένα και αναγκάζονται να στέκονται. Καταλαβαίνεται ότι είναι επικίνδυνο να έχεις στο λεωφορείο 25 παιδάκια, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, και να στέκονται στο κάθισμα».

Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό η κυρία Θεοδώρου ετοίμασε επιστολή την οποία έδωσε στον προϊστάμενο της Αρχής Αδειών στην Πάφο και τότε ανακάλυψε ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο είχε περάσει από έλεγχο καταληλλότητας στις 19 Μαρτίου 2019.

Το αντεκατέστησαν με… άλλο που δεν έχει άδεια κυκλοφορίας

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη ότι το λεωφορείο δεν είχε άδεια κυκλοφορίας, σήμερα προχώρησαν στην αντικατάσταση του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Θεοδώρου, «μετά λύπης μου ανακάλυψα ότι και το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είχε άδεια κυκλοφορίας» ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε τις ανησυχίες της ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει καν άδεια καταλληλότητας.

Με νέες οδηγίες προς τους γονείς τη νέα σχολική χρονιά

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νεοφύτου, ανέφερε ότι κατά την περσινή περίοδο είχε αποστείλει πληθώρα επιστολών προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και την Επιτροπή Παιδείας για την ακαταλληλότητα των λεωφορείων που κάνουν συγκεκριμένα δρομολόγια.

Σημείωσε ότι θα είναι παρόν στη σημερινή συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών και θα θέσει εκ νέου το θέμα ωστόσο θα τονίσει ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα δοθεί νέα οδηγία προς τους γονείς. Σύμφωνα με τον κύριο Νικηφόρου, θα παροτρύνονται οι γονείς εάν το λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει τα παιδιά τους υπερβαίνει την ηλικία των 10 χρόνων να μην επιτρέπουν την επιβίβαση τους.