Παγκόσμιο «ξήλωμα» πειρατικού δικτύου – Σύλληψη και στην Κύπρο


Ένα παγκόσμιο «ξήλωμα» ενός πειρατικού δικτύου με συλλήψεις σε διάφορες χώρες αλλά και στην Κύπρο έλαβε χώρα τα τελευταία 24ωρα. Όπως αναφέρει η Europol το πειρατικό αυτό δίκτυο τροφοδοτούσε παράνομα ψηφιακό περιεχόμενο σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η Europol αλλά και οι Αρχές των ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται μια σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο ενώ «κατέβηκαν» συνολικά 60 διακομιστές σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Το επονομαζόμενο «Sparks Group» βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών από τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι ζημιές που προκάλεσε σε εταιρείες παραγωγής η δράση των πειρατών υπολογίζονται να είναι εκατομμύρια αφού εξασφάλιζαν παράνομα ταινίες προτού προβληθούν επίσημα.

Για να αποκτήσουν ταινίες που δεν κυκλοφόρησαν, τα μέλη του Sparks φέρεται να παρουσιαζόταν σαν λιανοπωλητές DVD και Blu-Ray προκειμένου να εξαπατήσουν τους νόμιμους διανομείς για να τους δώσουν ταινίες πριν από τις ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια και ενώ έδιναν υποσχέσεις να μην διανέμουν το περιεχόμενο πριν από τις ημερομηνίες κυκλοφορίας, αφαιρούσαν τυχόν προστατευτικά πνευματικής ιδιοκτησίας και το κυκλοφορούσαν σε διάφορες υπηρεσίες streaming και από ιστότοπους torrent.