Οζερσάι: Τ/κ δημοσιογράφοι θα μπουν στο Βαρώσι μετά την καταγραφή

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας καταγραφής στα Βαρώσια θα επιτραπεί σε δημοσιογράφους να μπουν στην περίκλειστη περιοχή, σύμφωνα με απάντηση που πήρε ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων στα κατεχόμενα σε επιστολή που απέστειλε στον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και στο «υπουργείο εξωτερικών».

Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος απέστειλε επιστολή ημερομηνίας 28 Ιουνίου και σε απάντηση ημερομηνίας 23 Ιουλίου, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι όταν φθάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο η καταγραφή στα Βαρώσια θα "δοθεί άδεια" στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στην πόλη.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου, Σάμι Οζουσλου διερωτήθηκε τι σχέση έχουν οι δημοσιογράφοι με την καταγραφή και εάν πιστεύει ότι θα παρεμποδιστεί η καταγραφή με την είσοδο των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, θα δοθεί προτεραιότητα στα τ/κ ΜΜΕ και το "υπουργείο" "με ευχαρίστηση θα παραμείνει σε επικοινωνία με τον σύνδεσμο για διοργάνωση αυτής της επίσκεψης όταν αποφασιστεί η μέρα".

Ο κ. Οζουσλου είπε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί για την περίκλειστη περιοχή αφού είναι ένα θέμα που παραμένει στο προσκήνιο.


Πηγή: reporter