Οι φθηνότεροι προορισμοί… της τελευταίας στιγμής


Εάν αποφασίσατε να διευθετήσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας… την τελευταία στιγμή, θέλετε να ταξιδέψετε σε κάποιον προορισμό εκτός Κύπρου και θεωρείτε ότι πλέον είναι πολύ αργά για να κλείσετε εισιτήρια, καθώς όλοι οι προορισμοί είναι πανάκριβοι, κάνετε λάθος.

Κάνοντας περιήγηση, σε μηχανές αναζήτησης κυρίως για τον μήνα Αύγουστο, εντοπίσαμε διάφορες ευκαιρίες. Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα, σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό ή σε κάποια γειτονική χώρα της Μέσης Ανατολής, μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και να ταξιδέψετε οικονομικά, αν κλείσετε τώρα τα εισιτήριά σας.


Εάν έχετε μάλιστα τη δυνατότητα να ταξιδέψετε προς το τέλος του καλοκαιριού είστε τυχεροί, καθώς στα τέλη του Αυγούστου εντοπίζονται οι χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια. Αξίζει επίσης να έχετε υπόψη, πως είναι προτιμότερο να αγοράζετε τα εισιτήρια σας μεσοβδόμαδα, Τρίτη ή Τετάρτη, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων είναι συνήθως χαμηλότερες.

Καταρχάς, αναζητώντας τις χαμηλότερες τιμές, για όλο τον μήνα Αύγουστο, εντοπίσαμε χαρακτηριστικά πτήση:

  • με 15 ευρώ για τη Βάρνα της Βουλγαρίας  στις 29 Αυγούστου,

  • με 23 ευρώ για το Αμμάν της Ιορδανίας  στις 28 Αυγούστου,

  • με 33 ευρώ για Θεσσαλονίκη  στις 27 Αυγούστου,

  •  με 34 ευρώ για Ουγγαρία στις 29 Αυγούστου,

  •  με 35 ευρώ για Στοκχόλμη στις 28 Αυγούστου και

  • με 48 ευρώ για Βουκουρέστι για τις 29 Αυγούστου.

Ακόμη πολύ φθηνές πτήσεις υπάρχουν για την Μπρατισλάβα  και συγκεκριμένα με 51 ευρώ για τις 27 Αυγούστου, ενώ την ίδια μέρα μπορείτε να «πετάξετε» για τη Ρίγα, με 53 ευρώ.

Φθηνά εισιτήρια υπάρχουν και για τις αρχές Αυγούστου, καθώς όπως ανακαλύψαμε, την 1η Αυγούστου μπορούμε  να «πετάξουμε» με 55 ευρώ για το Λονδίνο και στις 3 Αυγούστου με 35 ευρώ για το Μπέρνμουθ της Βρετανίας. Στις 2 Αυγούστου ακόμη μπορούμε να αναχωρήσουμε για τη Ρώμη με 48 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι προαναφερθείσες τιμές αφορούν πτήσεις για αναχώρηση χωρίς επιστροφή.

Παράλληλα αναζητήσαμε και τιμές εισιτηρίων, για πτήσεις μετ΄επιστροφής, για το χρονικό διάστημα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιώντας αναζήτηση για το χρονικό διάστημα 29/07/2019 με επιστροφή στις 02/08/2019, εντοπίσαμε τις εξής ευκαιρίες:

Α) Βουλγαρία

Μπορείτε να ταξιδέψετε για τη Σόφια (Βουλγαρία) με 80 ευρώ από Λάρνακα μετ’ επιστροφής, ενώ από την Πάφο «πετάτε» για Σόφια με 123 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Β) Ελλάδα

Ακόμη έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη από Λάρνακα, με το συνολικό ποσό των 161 ευρώ και για Αθήνα με το συνολικό ποσό των 156 ευρώ, μετ΄επιστροφής .

Γ) Βρετανία

Εάν θέλετε να κάνετε διακοπές στο Λονδίνο, έχετε τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσετε  με το συνολικό ποσό των 199 ευρώ μετ΄επιστροφής.

Δ) Λίβανος

Εάν πάλι επιθυμείτε να κάνετε διακοπές στη Βηρυτό του Λιβάνου, τότε καλείστε να πληρώσετε  153 ευρώ μετ΄επιστροφής.

Ε) Ρουμανία

Εάν πάλι επιθυμείτε να φύγετε για Βουκουρέστι, έχετε την ευκαιρία να το πράξετε με το συνολικό ποσό των 172 ευρώ.

ΣΤ) Ρωσία

Για τη Μόσχα ταξιδεύετε με το συνολικό ποσό των 193 ευρώ.

Ζ) Ισραήλ

Για το Τελ Αβίβ πάλι θα ξοδέψετε 195 ευρώ.

Λίγο πιο ακριβοί, αλλά σχετικά προσιτοί προορισμοί, με το συνολικό ποσό των εισιτηρίων να μην ξεπερνά τα 300 ευρώ μετ΄επιστροφής,  για το ίδιο χρονικό διάστημα είναι: η Μάλτα με 226 ευρώ, η  Ουκρανία με 229, η Τσεχία με 230, η Ουγγαρία με 231, Λιθουανία και Πολωνία με 240, το Βέλγιο με 254, η Ιορδανία με 267, η Δανία με 279, η Γερμανία με 295 και η Λετονία με 298 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, εάν ταξιδέψετε μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά, μπορείτε να βρείτε ακόμη πιο φθηνές τιμές ή διαφορετικούς προσιτούς προορισμούς, οπότε αξίζει , εάν έχετε τη δυνατότητα, να είστε πιο ευέλικτοι κατά την αναζήτησή σας.

Για παράδειγμα, αλλάζοντας κατά μία μέρα την ημερομηνία αναχώρησής μας, και συγκεκριμένα αναζητώντας προορισμούς για αναχώρηση στις 30 Ιουλίου με επιστροφή στις 02 Αυγούστου, εντοπίσαμε τα εξής:

A)Όσον αφορά στην Ελλάδα, για Θεσσαλονίκη, αντί για 161 ευρώ που θα ξοδεύαμε αν ταξιδεύαμε στις 29 Ιουλίου, θα ξοδέψουμε το συνολικό ποσό των 130 ευρώ, εάν αναχωρήσουμε μια μέρα αργότερα, ενώ προστίθεται και ο προορισμός της Ρόδου, με 147 ευρώ μετ΄επιστροφής.

Β) Όσον αφορά στο Ισραήλ, το συνολικό ποσό  ανέρχεται σε 168 ευρώ το άτομο αντί για 195 ευρώ που θα ξοδεύαμε, εάν ταξιδεύαμε μια μέρα νωρίτερα.

Γ) Για Λονδίνο πάλι, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 187 ευρώ αντί για 199 ευρώ που θα δίναμε αν «πετούσαμε» μια μέρα νωρίτερα.

Προορισμοί για την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου

Αν πάλι θέλετε να κάνετε διακοπές την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου, οι τιμές στα εισιτήρια ανεβαίνουν, αλλά και πάλι, κάτι μπορείτε να βρείτε.

Συγκεκριμένα για αναχώρηση στις 12 Αύγουστου, με επιστροφή στις 16 Αυγούστου, μπορείτε να ταξιδέψετε για: Σόφια με 164 ευρώ, Βηρυτό με 193, Λονδίνο με 200 ευρώ, Βίλνιους (Λιθουανία) με 205 ευρώ, Βιέννη με 210, Τελ Αβίβ με 216, Βουδαπέστη με 219, Αθήνα και Κίεβο με 224, Φρανκφούρτη και Λούκα (Μάλτα) με 226 ευρώ, Βουκουρέστι με 237 ευρώ, Βαρσοβία με 239 και Μόσχα 242 και Παρίσι με 269 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι προαναφερθείσες τιμές περιλαμβάνουν και τα δύο εισιτήρια για πτήσεις μετ΄επιστροφής. 


ΠΗΓΗ:philenews.com