ΟΕΒ: Πρώτα να λειτουργήσουν οι μικρές επιχειρήσεις


Τις προτάσεις των επαγγελματικών συνδέσμων αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι την Παρασκευή για την σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού και της επανεκκίνησης της οικονομίας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ στο Προεδρικό, στην παρουσία αρμοδίων υπουργών. 


Ο Γιώργος Πέτρου, Πρόεδρος της ΟΕΒ ανέφερε σε δηλώσεις του αργότερα στο ΡΙΚ, ότι συζητήθηκε η πρώτη φάση άρσης των μέτρων και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει μέχρι την Παρασκευή προτάσεις έτσι ώστε να παρθούν αποφάσεις μέχρι το τέλος του μήνα.  

Τις προτάσεις των συνδέσμων θα τις παραλάβει ο Υπουργός Οικονομικών και θα τις μεταφέρει σε διυπουργική επιτροπή.

Ο κ. Πέτρου ανέφερε ότι η ΟΕΒ πρότεινε να λειτουργήσουν πρώτα οι μικρές επιχειρήσεις λόγω του μικρού αριθμού ατόμων που εργοδοτών και του μικρού χώρου που μπορούν να φιλοξενήσουν πελάτες. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί και το κράτος από τις υποχρεώσεις του τόνισε. Η πρόταση της ΟΕΒ αφορά μαγαζιά λιανικής πώλησης, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών.

Επίσης ανέφερε ότι η βιομηχανία κατασκευών δεν μπορεί να μείνει εκτός και θα πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά, ενώ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τα ξενοδοχεία.

"Φέτος θα μάθουμε να ζούμε διαφορετικά. Ο τουρισμός θα είναι στο μισό εκατομμύριο" ανέφερε.

Σχολιάζοντας την επανεκκίνηση της οικονομίας είπε πως "Έχουμε μπει σε μια σωστή γραμμή. Το βάρος είναι ασήκωτο. Αντέχουμε και δεν αντέχουμε ένα μήνα. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να δουλεύει, πάντα με τους νόμους υγείας και τα μέτρα προστασίας".

Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου δεν προβλέπεται ότι πριν τον Σεπτέμβριο να αποσυρθούν όλα τα μέτρα και πλήρη εκκίνηση της οικονομίας θα πρέπει να περιμένουμε το 20-21.

 

Philenews/Insider