Οδυσσέας: Αιχμηρή απάντηση σε Δ/ντες – «..κουράζονται πολύ»

Απάντηση στην ανακοίνωση του Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

«Ώστε οι διευθυντές μέσης έχουν 3 σελίδες με 38 κατηγορίες καθηκόντων (και άλλες 5 σελίδες με πάρα πολλά καθήκοντα της πολυπληθούς διευθυντικής τους ομάδας) και άρα πρέπει να δουλεύουν μόνο 30 ώρες τη βδομάδα για 9 μήνες το χρόνο γιατί κουράζονται πολύ!», έγραψε στο Twitter του ο Γενικός Ελεγκτής.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γ.Ιωσηφίδη:

"Ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στα κακά της εκπαίδευσης και γιατί μας πήρε τόσο χρόνο να τον εντοπίσομε – Ο Διευθυντής σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι περίπου 140 διευθυντές Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης με το «προκλητικό και απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς με μόνο διοικητικά καθήκοντα και παρουσία στα σχολεία μόνο 40 εβδομάδων» αποτελούν την κύρια αιτία ή μια από τις κύριες αιτίες του συνόλου των προβλημάτων της εκπαίδευσης! Στην ουσία αμείβονται πλουσιοπάροχα, δεν είναι πλέον μάχιμοι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν ουσιαστική προσφορά και ρόλο στο σχολείο αφού δεν διδάσκουν και ουσιαστικά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς στις χαμηλότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αυτά περίπου δήλωσε από αέρος ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση" 13/09/2018. Η οργή και το σφυροκόπημα κατά των διευθυντών ήταν πρωτοφανής. Η απαξίωση και ο μηδενισμός της εργασίας τους δεν είχε προηγούμενο. Αναμένουμε ότι μετά τις δηλώσεις αυτές, το ΥΠΠ να προχωρήσει σε μαζικές πειθαρχικές καταγγελίες κατά όλων των διευθυντών για τον απαράδεκτο τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Δεν είναι επιτρεπτό, 140 εκπαιδευτικοί που το σύστημα τους έχει προάγει, γιατί λανθασμένα τους έγκρινε ως τους καλύτερους, να αφήνονται χωρίς συνέπειες στο τρόπο που εργάζονται ή καλύτερα που δεν εργάζονται.

Είναι πολύ λυπηρό, 140 άτομα να αποτελούν ουσιαστικά την τροχοπέδη για το μεγάλο οικονομικό κόστος του εκπαιδευτικού μας συστήματος με τα παράλληλα «τόσο απαράδεκτα χαμηλά μαθησιακά αποτελέσματα» και το κράτος να μην παίρνει διορθωτικά μέτρα. Δεν είναι δυνατό 140 άτομα να προκαλούν τόση ζημιά σε 6000 εκπαιδευτικούς και 60000 μαθητές!

Ευθύνη έχουν και οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, που λανθασμένα σε όλες τις συναντήσεις και στα σεμινάρια που έχουν με τους διευθυντές, τονίζουν τη σημασία, το ρόλο και το έργο που επιτελούν στα σχολεία. Θα πρέπει άμεσα να σταματήσει η παραπλάνηση του κόσμου. Τα σχολεία δεν χρειάζονται διευθυντές. Μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο αποτελεσματικά και χωρίς αυτούς. Η τεχνολογία για αυτόματο πιλότο δεν μπορεί να παραμείνει αναξιοποίητη στο τομέα της εκπαιδευτικής διοίκησης!".