Ο μισθός του Προέδρου Αναστασιάδη- Οι ακριβοπληρωμένοι και οι… φτωχοί αξιωματούχοι!

Οι «ακριβοπληρωμένοι» κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν μηνιαίο μισθό, μετά από τον φόρο εισοδήματος 8,417 ευρώ, ενώ ο πιο «φτωχός» λαμβάνει 3,021 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι απολαβές κάποιων αξιωματούχων περιλαμβάνουν και επιδόματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για την μισθοδοσία των κρατικών αξιωματούχων, τα οποία αναδημοσιεύονται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τις υψηλότερες μικτές απολαβές λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ακαθάριστο ετήσιο μισθό (13 μηνών) μαζί με τα επιδόματα να ανέρχεται στις 163,6 χιλ. ευρώ.

Ως οι πιο ακριβοπληρωμένοι κρατικοί αξιωματούχοι, είναι ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι δικαστές του Ανωτάτου, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας με ετήσιο ακαθάριστο μισθό με επιδόματα (13 μηνών) να ανέρχεται στις 155 χιλιάδες ευρώ.

Επόμενος με την υψηλότερη ακαθάριστη ετήσια μισθοδοσία είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία ανέρχεται σε 131,2 χιλ. ευρώ και ακολουθεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων με 130 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τον υψηλότερο καθαρό μηνιαίο μισθό λαμβάνουν ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου (€8.417), ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμείβεται με λιγότερα χρήματα, καθώς μηνιαίως «καθαρίζει» €6.962.

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί λαμβάνουν κάτω από 5 χιλ. ευρώ μηνιαίως (4,053 ευρώ καθαρά), ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λαμβάνει 4,739 ευρώ.

Οι επίτροποι αμείβονται με διαφορετικά ποσά: Η Επίτροπος Διοικήσεως αμείβεται με 5,608 ευρώ καθαρά, ενώ ο Επίτροπος Νομοθεσίας με 4,739 ευρώ. Ο Επίτροπος Προεδρίας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος και η Επίτροπος Ισότητας, βάζουν στην τσέπη τους 4,227 ευρώ.