Ο απολογισμός της καταστροφής από τις πυρκαγιές στους Καπέδες

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ. εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές στους Καπέδες.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα αναφέρει ότι, "η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:30 αφού έκαψε περίπου 70 εκτάρια ιδιωτικού πευκοδάσους.

Για την κατάσβεσή της από εδάφους εργάστηκαν 200 άτομα προσωπικό του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 5 πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας με βυτιοφόρα οχήματα.

Από αέρος συνέδραμαν συνολικά επτά πτητικά μέσα ο συντονισμό των οποίων έγινε μέσω του Σχεδίου Ίκαρος. Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούσαν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και ένα των Βρετανικών Βάσεων.

Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή εθελοντικών ομάδων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οργανωμένοι εθελοντές από τις ομάδες REACTION, ΕΤΕΑ και την Ιερά Μονή Μαχαιρά, εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας και άλλοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες - εθελοντές.

Τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται από την Αστυνομία", αναφέρει η ανακοίνωση.