Το νέο μοντέλο αστυνόμευσης: Τριπλά ραντάρ- Οι περιοχές και αποστάσεις


Νέα εποχή στην αστυνόμευση και την παρουσία των μελών της Τροχαίας στους δρόμους της Κύπρου. Η παρουσία των μελών της Τροχαίας θα είναι πλέον εμφανείς και στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα ότι η Αστυνομία είναι παντού. Αυτό δηλώνει ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου μιλώντας στο SigmaLive.

Τα ραντάρ στους αυτοκινητόδρομους πλέον θα είναι τριπλά, αφού στόχος είναι ο οδηγός να μην εφησυχαζει αφού περάσει τον πρώτο έλεγχο.

Η νοοτροπία των οδηγών ήταν να αναπτύσσουν ταχύτητα και ενδεχομένως να υπερέβαιναν για δεύτερη φορά το όριο ταχύτητας, μόλις περνούσαν το πρώτο ραντάρ που συναντούσαν στον δρόμο.

Πλέον θα υπάρχουν τριπλά ραντάρ δηλώνει ο κ.Γεωργίου στο SigmaLive. Οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ίδια πλευρά για μιάμιση περίπου ώρα. Θα είναι σε ορατό σημείο και τα ραντάρ θα στήνονται σε απόσταση 5 ή και 15 χιλιομέτρων στο ίδιο ρεύμα. Με την παρέλευση μιάμισης ώρας οι αστυνομικοί θα πηγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα.

Το μέτρο σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας ήδη εφαρμόζεται και αποδίδει. Πρόκειται όπως τόνισε ο κ.Γεωργίου για ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης αφού στόχος είναι η παρουσία αστυνομικών σε όλο το οδικό δίκτυο και η εμπέδωση από πλευράς οδηγών ότι οι αστυνομία είναι παντού. «Μιλάμε για τρόπο ζωής», τόνισε ο κ.Γεωργίου.

ΠΗΓΗ:sigmalive.com