Νέα προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα θα τεθεί σε ισχύ στην Κύπρο.

 

Συγκεκριμένα, ισχύ μέχρι τις 11.00 έχει η πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, που εξέδωσε χθες η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία σε λίγο αναμένεται να εκδώσει νέα κίτρινη προειδοποίηση, με ισχύ μέχρι αύριο την ίδια ώρα, για τοπικές καταιγίδες και βροχή μέχρι 50 χιλιοστά.

Το χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει και σήμερα την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες, οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες, οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθη Νικολαΐδης, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Πρώτο, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν το Σάββατο.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τα ξημερώματα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο και κυρίως στην περιοχή του Πρωταρά.

Επίσης, για υποτίμηση του φαινομένου που κτύπησε την Κύπρο τα ξημερώματα της Τρίτης από την ίδια τη Μετεωρολογική έκανε λόγο ο Δι/ντης της Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.