National Geographic: Πώς θα είναι η Κύπρος αν λιώσουν οι πάγοι (εικόνες)

Την ώρα που οι ανησυχίες του επιστημόνων για την κλιματική αλλαγή ολοένα και εντίνονται, το National Geographic χαρτογράφησε τις επιπτώσεις που θα έχει ανά το παγκόσμιο το λιώσιμο των πάγων.

 

Σε μία τέτοια περίπτωση, το επίπεδο της θάλασσας θα ξεπερνούσε τα 66 μέτρα σε ύψος, χώρες θα σβήνονταν από τον χάρτη, ενώ ήπειροι θα ερημώνονταν.

 

Τι θα γινόταν στην Κύπρο

 

Όσον αφορά τη χώρα μας, σε περίπτωση που οι πάγοι λιώσουν, Αμμόχωστος, Λάρνακα, Πάφος, Λεμεσός, αλλά και ο Απόστολος Ανδρέας, θα πνιγούν στο νερό.

 

Χειρότερα τα πράγματα στην Ελλάδα, όπου τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και ειδικά οι Κυκλάδες, θα αφανιστούν από το χάρτη.

 

Ευρώπη

 

Όσον αφορά τις χώρες της Ευρώπης, το Λονδίνο θα το καταπιεί κυριολεκτικά η θάλασσα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε Άμστερνταμ , Βρυξέλλες, Ρίγα, Λονδίνο, Βενετία, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Δανίας.

 

Αφρική

 

Στην ήπειρο της Αφρικής, Αλεξάνδρεια και Κάιρο θα σβηστούν από το χάρτη, ενώ η ξηρασία από την άνοδο της θερμοκρασίας, ενδέχεται να κάνει το μέρος ακατοίκητο.

 

Αμερική

 

Τέλος η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, η Νέα Ορλεάνη και άλλες πολιτείες της ανατολικής ακτής, καθώς θα «πνιγούν» κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

Όσον αφορά τη Λατινική Αμερική, Ουρουγουάη, Παραγουάη θα αφανιστούν, όπως και μεγάλο μέρος της Αργεντινής, της Βραζιλίας.

 

Ασία

 

Όσον αφορά την Ασία, οι ακτές τις Ινδίας και το Μπαγκλαντές θα εξαφανίζονταν από τον χάρτη, ενώ μεγάλη έκταση στην Κίνα θα πλημμύριζαν. Χαρακτηριστικά, Πεκίνο και Σαγκάη θα «σβήνονταν».

 

Αυστραλία

 

Από την πλευρά του οι κάτοικοι στην Αυστραλία θα αναγκαστούν να ζήσουν σε ερημικά τοπία.

 

Πηγή: philenews / National Geographic