Μυστήριο με 13χρονη Κύπρια που μεγαλώνει σε μοναστήρι στη Γερμανία

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μια πρωτοφανή υπόθεση κοριτσιού ηλικίας σήμερα 13 χρόνων, για την οποία οι γονείς της επέλεξαν το 2017 να μεγαλώνει σήμερα  σε Ορθόδοξο μοναστήρι  στην Γερμανία παραχωρώντας και την γονική μέριμνα του παιδιού τους στην Ηγουμένη.

Οι γονείς  έχοντας και άλλα παιδιά στην οικογένεια , επέλεξαν η δωδεκάχρονη τους, πριν τελειώσει την έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου , να συνεχίσει τη ζωή της αλλού και μάλιστα μακριά από την Κύπρο. Την έκλεισαν σε μοναστήρι στη Θεσσαλονίκη έχοντας δίπλα της την Ηγουμένη  η οποία ανέλαβε το μεγάλωμα της.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα σχεδίασαν οι γονείς και η Ηγουμένη, αφού η θρησκευτική κοινότητα  στην Θεσσαλονίκη δεν άντεχε το κοριτσάκι να μεγαλώνει σε μοναστήρι και έπρεπε να φύγουν .
Οι γονείς κλήθηκαν στην Ελλάδα και πλέον μέσω συμβολαιογραφικής πράξης παραχώρησαν την γονική μέριμνα στην Ηγουμένη  με την μικρή να ταξιδεύει στην Γερμανία και να ζει σε Ορθόδοξο μοναστήρι.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Δίκαιο πρέπει η συμβολαιογραφική πράξη να γίνει στον τόπο διαμονής του παιδιού τους τελευταίους τρείς μήνες.
Σύμφωνα με το Ελληνικό δίκαιο ότι έγινε είναι νόμιμο.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το ρεπορτάζ της Χαραυγής προβληματίζουν .Προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για το πως βρέθηκε ένα κοριτσάκι στην τρυφερή ηλικία των δώδεκα χρόνων αντί να παίζει με τους φίλους του και τους συμμαθητές της να ζεί σε μοναστήρι και σε κανόνες μοναστηριακής ζωής με την συναίνεση των γονιών της και όλα αυτά εν έτη 2019.

Η επίτροπος προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού είχε ενώπιον της σχετική καταγγελία απο τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ ζήτησε εξηγήσεις όπως δηλώνει απο το γραφείο ευημερίας τις οποίες δεν έλαβε.

Και η υπόθεση ξεφεύγει τελείως όταν η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, έχοντας στην κατοχή της πληροφορία ότι οι γονείς του κοριτσιού ετοιμάζονται να κλείσουν και δεύτερο τους παιδί σε μοναστήρι , χτυπά την πόρτα της επιτρόπου Λήδας Κουρσουμπά.


Το γραφείο ευημερίας επεμβαίνει μόνο όταν απειλείται η ζωή του ανήλικου μας δηλώνει έγκυρη πηγή , σχολιάζοντας την υπόθεση και συμπληρώνει


Οι γονείς αποφάσισαν να μεγαλώνει το παιδί σε μοναστήρι και το κοριτσάκι όταν ρωτήθηκε δήλωσε ότι περνά πολύ καλά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε το ΟMEGA  στην υπόθεση ενεπλάκησαν και οι διεθνείς υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας που επισκέφθηκαν στις έντεκα Δεκεμβρίου του 2018 το κοριτσάκι  που φοιτά σε σχολείο στην Γερμανία και ζεί ομως σε Μοναστήρι και  φαίνεται η ίδια να είπε πως περνά ωραία, δεν θέλει να επιστρέψει και έχει ανάπτυξη όμορφη σχέση με την Ηγουμένη.

Το θέμα όμως δεν κλείνει εδώ....

ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ .....
-Πως μπορεί ένα παιδί στην ηλικία των 12 χρόνων να αποφασίζει για τη ζωή του και το μέλλον του;
-Μπορούν και έχουν το δικαίωμα οι γονείς του να αποφασίσουν το παιδί τους να το μεγαλώσει Ηγουμένη σε μοναστήρι;
-Έχουν ή οχι ευθύνες αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο;



Για την υπόθεση δεν είναι ενήμερος ο γενικός εισαγγελέας ο οποίος όμως όπως πληροφορούμαστε θα λάβει αύριο σχετική επιστολή από το γραφείο ευημερίας και αφού ενημερωθεί θα πράξει αναλόγως.

Πηγή:omegalive. com. cy