Μόλις ένα κρούσμα ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα


Ένα είναι το νέο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Κύπρο την Δευτέρα, από σύνολο 1287 διαγνώσεων. 

Κωστρίκης: Ο συνολικός αριθμός ανήλθε στα 917.

Τα στοιχεία μας ικανοποιούν ιδιαίτερα. Η προσοχή των περισσοτερων πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων των μαθητών στρέφεται στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε το θέμα πολύ σχολαστικά. Το πρόγραμμα στα σχολεία βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα έχουμε δεδομένα.

Τα κρούσματα στην Αραδίππου δεν αποκλείεται να προέρχονται από την συστάδα που προηγήθηκε.

Το μόνο που ζητούμε από εσάς είναι η συνεργασία σας, ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα με την ίδια επιτυχία.

 Λοιζου: Στην Κύπρο, μέχρι τις 3:00, στο νοσοκομειο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 4 άτομα. Τρεις διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ Λευκωσίας. Σε θάλαμο νοσηλεύεται ένα μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΠΟΥ τοποθετήθηκε για την νόσο covid-19 στα παιδιά. Η πορεία της νόσου είναι πολύ ήπια. Σε σχέση με το σύνδρομο που μοιάζει με την νόσο Καβασάκι, ο ΠΟΥ εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τους παιδιάτρους, επιβεβαιώνοντας πιθανή συσχέτιση με την Covid-19. Κυκλοφόρησε ειδικό έντυπο αναφοράς για καταγραφή ύποπτων κρουσμάτων. Κάλεσε τους παιδιάτρους να είναι σε επαγρύπνηση για να κατανοήσουμε καλύτερα και γρηγορότερο το σύνδρομο. Υπενθυμίζω ότι είναι υπερβολικά σπάνιο και εμφανίζεται κυρίως σε χώρες με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Για το σύνδρομο αυτό υπάρχει θεραπεία. Στην Κύπρο μέχρι τώρα έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό, που έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το Μακάρειο