Μόλις 74 άτομα πέρασαν τα οδοφράγματα από το πρωί - Τα στοιχεία των διελεύσεων


Περιορισμένος ήταν ο αριθμός των διακινήσεων μέσω των οδοφραγμάτων μέχρι τις 15.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι τις 3 το απόγευμα από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές πέρασαν πέντε αλλοδαποί, με σκοπό να αναχωρήσουν αεροπορικώς από την Κύπρο, καθώς και 39 Τ/κ.


Από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα διακινήθηκαν 29 Τ/κ και ένα άτομο βουλγαρικής καταγωγής.

Η συντριπτική πλειοψηφία διακινήθηκε μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου.
 

Υπενθυμίζεται ότι το κατοχικό καθεστώς εξακολουθεί να μην επιτρέπει σε Ε/κ, πλην εγκλωβισμένων και Μαρωνιτών με άδειας παραμονής στα κατεχόμενα, να περάσουν από τα οδοφράγματα, παρά την απόφαση της Κυβέρνησης.
 

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κατοχικού καθεστώτος, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει από σήμερα την απόφαση για διάνοιξη των οδοφραγμάτων για όλους τους Κύπριους πολίτες και τα πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στην Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Αλίμ Σιντίκ απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας.

Ανέφερε ότι η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο παρακολουθεί στενά την κατάσταση. «Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει εντολή να προλαμβάνει τις εντάσεις και να διατηρεί την ηρεμία και τη σταθερότητα στη νεκρή ζώνη. Η Αποστολή παρακολουθεί στενά την κατάσταση», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιντίκ. Πρόσθεσε πως «η πιο σημαντική προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών ενώ βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης».