Μίλησε η νεκροτομή στη σορό του βρέφους-Τα ιατροδικαστικά ευρήματα


H νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους, που έσβησε κατά τη διάρκεια της σίτισης του διενεργήθηκε το πρωί από την επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Επιτροπής, Αγγελική Παπέττα και τον Ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του δεκαπεντάμηνου βρέφους επήλθε από πνιγμονή από απόφραξη των εσωτερικών στομίων τρων αεροφόρων οδών (λάρυγγα, τραχεία ) λόγω εισρόφησης τροφής.

Υπενθυμίζεται πως, κατά τον ουσιώδη χρόνο το βρέφος ήταν υπό τη φροντίδα γυναίκας, η οποία όταν αντιλήφθηκε πως το αγοράκι, Ελληνοκυπριακής καταγωγής, δεν ανέπνεε κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, το οποίο το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η Αστυνομία έσπευσε στην οικία για έρευνες και άρχισε τη λήψη καταθέσεων, ενώ σε ανακοίνωση του το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανέφερε πως «η αναφερόμενη ως επιβλέπουσα του παιδιού κατά τον χρόνο του τραγικού συμβάντος δεν είναι εγγεγραμμένη ως κατ’ οίκον παιδοκόμος, στη βάση του περί Παίδων Νόμου».

Προσθέτοντας ότι «οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου βρίσκονται σε επαφή με την Αστυνομία Κύπρου, για να συμβάλουν στη διερεύνηση του περιστατικού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».

Στη συνέχεια το Υφυπουργείο σημειώνει ότι «οι γονείς προτρέπονται να εξετάζουν για κατοχή άδειας εγγραφής για άσκηση επαγγέλματος κατ’ οίκον παιδοκόμου, από τα άτομα που αναλαμβάνουν την φροντίδα των παιδιών τους, ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών».

Τέλος, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του βρέφους.