Mητέρα ζητά βοήθεια για άρρωστο παιδί της


Την τελευταία εικοσαετία έχει περάσει τη ζωή της σ’ έναν ατέρμονο αγώνα για αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας των παιδιών της.

Στην αρχή ήταν η Γαλάτεια, η κόρη της που για σειρά ετών την έτρεχε από τα νοσοκομεία της Κύπρου σε ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και την έχασε στα 23 της χρόνια.

Η Χαρίκλεια Παύλου από το Κολόσσι, μια βασανισμένη γυναίκα, τώρα δίνει μια νέα μάχη, αυτή τη φορά με στόχο να σώσει τον γιο της. Τα τελευταία χρόνια πηγαινόερχεται στη Βρετανία με τον γιο της, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο για τη θεραπεία του. Αφάνταστη η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία για το παιδί και τη μάνα, η οποία έχει επιπλέον να αντιμετωπίσει και τα μεγάλα έξοδα που απαιτεί αυτή η διαδικασία. Ο 28χρονος σήμερα Βρυώνης που πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, μεγαλοκεφαλία, τον τελευταίο καιρό έχει υποτροπιάσει και επιβάλλεται να υποβληθεί σε μιαν ακόμα χειρουργική επέμβαση στο Κέντρο Γενετικής του Λονδίνου.

Μέχρι τώρα η κ. Χαρίκλεια είχε σε κάποιο βαθμό και την αρωγή του κράτους με δαπάνη του οποίου είχαν καλυφθεί τα έξοδα των πρώτων εγχειρήσεων που έγιναν στον Βρυώνη. Τώρα, όμως, όπως ανέφερε στον «Φ», ανέλαβε από μόνη της να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για τη θεραπεία του παιδιού της με τη συνδρομή οργανωμένων φορέων και της παροικίας.

 

Τελικά, ο Βρυώνης μετέβη στο Λονδίνο, πριν από τέσσερις εβδομάδες και έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση τέλος Ιουλίου. Οι νοσοκομειακές αρχές περιμένουν όμως πότε θα καταφέρει η μητέρα του να είναι κοντά του. Κι αυτό παλεύει τώρα η κ. Χαρίκλεια. Θέλει να βρει τα χρήματα για να πάει κοντά στο δοκιμαζόμενο παιδί της για την ολοκλήρωση της θεραπείας του. «Ξέρω ότι όλος ο κόσμος αυτό τον καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο καθένας κοιτάζει την οικογένειά του και όχι τις ανάγκες του άλλου», είπε εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «μπορεί να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που, έστω και από το υστέρημά τους, θα θελήσουν να με βοηθήσουν».

 

Στην προσπάθειά της αυτή, αποτάθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και της χορηγήθηκε άδεια και διεξάγει έρανο από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2019 για να καταφέρει να εξασφαλίσει ένα ποσό για τα έξοδα θεραπείας. Παράλληλα, έχει στραφεί σε συγγενείς και φίλους ευελπιστώντας όμως και στη βοήθεια των συμπολιτών μας που μπορούν να καταθέτουν την όποια, μικρή ή μεγάλη, εισφορά τους στην Ελληνική Τράπεζα: 2083250–6 ή στην Τράπεζα Κύπρου: 357024981695 ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 97652763.